Kisah Suami Hilang Kerja, Rasa Bebankan Isteri Undang Sebak

Setiap manusia akan diuji dalam hidup. Cuma apa yang membezakan adalah bentuk ujian yang diterima. Ada yang diuji dengan begitu hebat hingga merasa putus asa dalam hidup namun berjaya bangun semula kerana sifat sabar dan redha. Seperti perkongsian video oleh Ustaz Ebit Lew mengenai seorang peserta di dalam programnya tempoh hari. Lelaki berkenaan putus harapan … Read moreKisah Suami Hilang Kerja, Rasa Bebankan Isteri Undang Sebak

Kecoh di media sosial tanpa mengetaui hal sebenar. Mohd Faisol dedah hal sebenar apa yg berlaku

“SAYA bukan gelandangan dan merempat, cuma sakit,” demikian kata Mohd Faisol Ismail, 40, mengenai kisah dan gambar keluarganya tular di media sosial mengenai dirinya yang juga orang kurang Upaya (OKU) merempat di sekitar Butterworth bersama isteri dan empat anak kerana tiada tempat tinggal. Mohd Fisol berkata, orang ramai mungkin salah faham dengan kisah yang ditularkan … Read moreKecoh di media sosial tanpa mengetaui hal sebenar. Mohd Faisol dedah hal sebenar apa yg berlaku

Perakam video lelaki pukul doktor jawab posting nafkah anak tertunggak 11 tahun – “Mak tak dapat jumpa cucu sampai hari dia meninggal” Baca leb

Selepas insiden seorang pemuda membelasah seorang doktor kecoh di media sosial, timbul pula cerita kurang enak mengaitkan bapa tirinya pemuda tersebut yang dikenali sebagai Shah. Umum mengetahui lelaki berusia 37 tahun itu merakam insiden kekecohan di sebuah klinik di Bandar Baru Bangi, lokasi tempat kerja doktor yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengan isteri anak tirinya … Read morePerakam video lelaki pukul doktor jawab posting nafkah anak tertunggak 11 tahun – “Mak tak dapat jumpa cucu sampai hari dia meninggal” Baca leb

Ayah dan ibu kandung entah ke mana. Sekarang usianya 12 tahun. Kakaknya 14 tahun. Dua-dua tidak bersekolah lagi. Alasan yang sama dia beri, dokumen tiada.

Ramai yang mengenali Cikgu Mohd Fadli b Mohamed Salleh atau ‘Cikgu Korea’ sejak perkongsian beliau di FB seringkali tular. Dilahirkan di Pasir Puteh, Kelantan pada 6 Julai 1983. Tiga tahun belajar di Maktab Perguruan Islam Bangi dalam opsyen Matematik, akhirnya beliau berjaya menggenggam Diploma  Perguruan Malaysia. Pada tahun 2006 beliau dipostingkan ke Sk Mambang, Pekan … Read moreAyah dan ibu kandung entah ke mana. Sekarang usianya 12 tahun. Kakaknya 14 tahun. Dua-dua tidak bersekolah lagi. Alasan yang sama dia beri, dokumen tiada.

Janganlah membandingkan anak. Tak sangka anak yang dulu selalu dihina sanggup berhenti kerja untuk jaga ayah

“Saya ada 4 orang anak. Semua berjaya kecuali sorang. Ada doktor, enginer dan lawyer. Tapi anak yang ke 3 tak menyerlah langsung. Dapat gred 2 SPM. Sangat mengecewakan saya. Tusyen beratus ringgit sebulan. Tapi hasil tak da. Tak macam abang, kakak dan adik dia. Dapat straight A. Dapatlah kerja kilang. Tiap kali sebut pasal belajar … Read moreJanganlah membandingkan anak. Tak sangka anak yang dulu selalu dihina sanggup berhenti kerja untuk jaga ayah

Abby Abadi & Suami Tak Putus Doa, Harap Keajaiban dari Allah-“Baby Danial Dah 90 Peratus Bergantung Pada Mesin Untuk Bernafas,”

Abby Abadi ada berkongsi sekeping foto syahdu yang merakamkan tangan kecil bayi pra-m4tang, Muhammad Danial Firman iaitu permata hatinya yang baru dilahirkan kira-kira 11 hari lalu. Perkongsian yang dibuat menerusi Instagram itu nyata menjentik hati ramai, apatah lagi dengan kapsyen yang dibuat memberi bayangan terhadap bayi kecil yang dipanggil Baby D ini. “Hari ke 9 … Read moreAbby Abadi & Suami Tak Putus Doa, Harap Keajaiban dari Allah-“Baby Danial Dah 90 Peratus Bergantung Pada Mesin Untuk Bernafas,”

Semasa pintu van nak ditutup, abg arwh datang bgtau nak kebumi sebelah arwah ibu. Terus berubah muka kami terkejut

Dia menceritakan pngalaman seorang rakannya iaitu bekerja sebagai pemandu van jenzah. Satu hari dapat panggilan untuk membawa jenzah wanita, masih muda, mennggal tiba-tiba, bila sampainya di rumah, waktu itu jam 7.45 malam, ketika jenzah mahu dinaikkan. Seorang warga emas memakai baju kurung coklat tua dan memakai kain batik lusuh, datang dan memberi tahu sesuatu pada … Read moreSemasa pintu van nak ditutup, abg arwh datang bgtau nak kebumi sebelah arwah ibu. Terus berubah muka kami terkejut

Dengan bangganya doktor tu kata masuk rumah sy, isterikata utk tumpang solat, tapi solat apa nya sampai 3 jam, panjang betul wiriknya.

Pemuda yang membelasah seorang doktor selepas kantoi curang dengan isterinya tampil menjelaskan situasi sebenar mengenai insiden itu.Pemuda tersebut, Aiman Ariff Ahmad Amirudin berkata dia bertindak memukul doktor tersebut selepas amaran supaya tidak lagi bertemu isterinya dikenali sebagai Intan, 28, tidak diendahkan.”Saya belum gila nak pukul orang sebab saya tak pernah ada rekod jenayah sebelum ini. … Read moreDengan bangganya doktor tu kata masuk rumah sy, isterikata utk tumpang solat, tapi solat apa nya sampai 3 jam, panjang betul wiriknya.

Ini perkembangan terbaru Zamani yg mngejutkan selepas berkawin. Seri pengantin tak hilang lg.

Vokalis kumpulan Slam, Zamani, mengakui kehidupannya kini lebih bermakna dengan kehadiran isteri, Nur Juliana Abdul Rani, 36, yang dikahwini pada 20 September lalu. “Alhamdulillah, semuanya bagus. Makan dan pakai saya terutamanya pakaian show terjaga sekarang. “Status Juliana masih lagi sebagai pengurus peribadi saya. Dia akan jaga dari sudut peribadi iaitu penampilan saya. “Saya dah tak … Read moreIni perkembangan terbaru Zamani yg mngejutkan selepas berkawin. Seri pengantin tak hilang lg.

Bini tak nak mengndung 3 tahun,aku dah mula planning sesuatu,trbliak mata dia dpt tahu apa yg aku plan

Status kawan saya mulanya adalah isteri. Ibu kepada 3 org anak. Dulu bekerja sebagai Jurutera tapak binaan. Dia seorang wanita yang cantik. Baik hati dan solat tak pernah tinggal. Walaupun dah berkahwin tapi masih lagi nampak macam anak dara. Dia ada aura yang tersendiri. Saya juga mengenali suaminya. Suaminya seorang yang baik. Sebaik dia. Tapi … Read moreBini tak nak mengndung 3 tahun,aku dah mula planning sesuatu,trbliak mata dia dpt tahu apa yg aku plan