Rasa Sedih Nama Dipermainkan!” – Wan Maimunah Terkilan Dengan Aliff Syukri dan Sajat

Pelakon veteran , Wan Maimunah, meluahkan rasa sedih dan terkilannya dengan dengan tindakan Aliff Syukri dan Nur Sajat yang seperti sengaja mempermainkan namanya. Terdahulu, menerusi akaun Instagram usahawan kosmetik terkenal yang juga penyanyi, Sajat, kelihatan rakan karibnya Datuk Seri Aliff Syukri bertanyakan padanya mengenai pilihan watak seandainya diberikan watakHantu Kak Limah, Wan Maimunah,atau Nyi Blorong. Kenyataan Nur Sajat Dan Aliff … Read moreRasa Sedih Nama Dipermainkan!” – Wan Maimunah Terkilan Dengan Aliff Syukri dan Sajat

“Jadi bila dapat order tu saya rasa nak nangis sebab happy dan terharu sangat-sangat. Saya ni bukanlah baker yang hebat sebab saya percaya ramai lagi (baker) hebat dekat Kuantan ni.

BUKAN senang nak dapat peluang menghasilkan kek untuk golongan kenamaan lebih-lebih lagi individu yang diraikan itu adalah Raja Permaisuri Agong. Namun Akmalina Mohamed, pengusaha bakeri di Kuantan bagaikan bermimpi apabila diberi kepercayaan oleh Yayasan Pahang (YP) untuk menghasilkan kek sempena hari kelahiran Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah baru-baru ini. “Saya sendiri pun tak sangka, rasa macam … Read more“Jadi bila dapat order tu saya rasa nak nangis sebab happy dan terharu sangat-sangat. Saya ni bukanlah baker yang hebat sebab saya percaya ramai lagi (baker) hebat dekat Kuantan ni.

“Aku anak yatim piatu,tapi makcik dgn nenek aku semua layan aku mcm setan”

Ini adalah kisah seorang gadis yang yatim piaitu. Semenjak kematian kedua ibu bapa, nenek yang mengambil tanggungjawab membesarkan gadis ini. Namun, ada peristiwa hitam yang dilalui oleh gadis ini semenjak dijaga oleh neneknya. Segalanya bermula.. Kini aku bahagia. Hidup aku bahagia. Aku patut lakukan semua benda ni dari awal untuk rasa bahagia macam ni. Kalaulah … Read more“Aku anak yatim piatu,tapi makcik dgn nenek aku semua layan aku mcm setan”

Selepas Ditegur Oleh Mak Sendiri Sebab Berjoget Dngan Sajat, Satu SMS Kecewa Dri Isteri Didedahkan Oleh Aliff Syukri Sendiri

Usahawan kosmetik Aliff Syukri memuat naik video dirinya menyanyikan lagu barunya berjudul ‘Cowok Baru’ di Instagram. Dalam video itu turut menunjukkan rakannya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau Sajat, tengok asyik menari bagaikan tiada hari esok di belakang Aliff. Menurut Aliff, lagu terbarunya itu akan dikeluarkan tidak lama lagi dan merupakan lagu yang paling sedap dan merdu … Read moreSelepas Ditegur Oleh Mak Sendiri Sebab Berjoget Dngan Sajat, Satu SMS Kecewa Dri Isteri Didedahkan Oleh Aliff Syukri Sendiri

Kau jangan ingat aku ni patung boneka yang kau boleh buat sesuka hati”

Ujian diuji dengan suami yang kaki pukul bukan mudah. Bukan setakat kaki pukul, malah kaki video prno. Walaupun suami seorang yang kaya raya, namun jauh di sudut hati wanita ini tidak pernah merasai nikmatnya kebahagian bersama dengan lelaki tersebut. Dengan cekal, wanita ini tekad tinggalkan lelaki ini. Ikuti kisah ini semoga ada pengajaran yang bermakna … Read moreKau jangan ingat aku ni patung boneka yang kau boleh buat sesuka hati”

“Aku cuba untuk padamkan segala memori buruk dngn dia, tetapi tetap terimbau kembali kenangan itu semua”

Ini adalah kesinambungan kepada kisah yang sebelum ini. Kalau belum baca, sila baca untuk ketahui jalan cerita dia ye. Kisah ini adalah dalam julat waktu bidadari dalam fasa selepas tinggalkan rumah dan waktu awal nak rasa bahagia dengan suami baru. Pada awalnya tidak mudah. Akan tetapi, dengan bimbingan kausensling dan suami baru yang sangat membantu. Bidadari bangkit … Read more“Aku cuba untuk padamkan segala memori buruk dngn dia, tetapi tetap terimbau kembali kenangan itu semua”

“tolong saya bang, perut saya sakit sangat” kisah Medical Assistant ini dengan gadis bergaun putih meremang bulu dibuatnya..

Berkeja di hospital pasti akan ada banyak kesah kesah seram yang dikongsikan. Baik dari pengunjung mahupun dari staff yang bekerja di hospital terbabit. Menurut lelaki ini, yang berkerja di sebagai Penolong Pegaiwai Perubatan di sebuah hospital menceritakan kisah seram yang terjadi ke atas dirinya. Segalanya bermula.. Malam itu, sedang aku scroll telefon pintar aku di … Read more“tolong saya bang, perut saya sakit sangat” kisah Medical Assistant ini dengan gadis bergaun putih meremang bulu dibuatnya..

Dikecam Sebelum Tayang, Mufti ‘Tegur’ Selepas Tonton “Demi Tuhan Aku Bersaksi”

Jika sebelum ini, hangat diperdebatkan terutamanya di media sosial mengenai Telemovie Demi Tuhan Aku Bersaksi yang didakwa seolah-oleh memberi pandangan serong kepada institusi sekolah tahfiz. Oleh itu, pelbagai pihak berwajib termasuklah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) diminta untuk menonton dan memberi pandangan bagi menolak persepsi negatif masyarakat terhadap agama Islam. Berikutan itu, pihak JAKIM sendiri … Read moreDikecam Sebelum Tayang, Mufti ‘Tegur’ Selepas Tonton “Demi Tuhan Aku Bersaksi”

Youtuber Terkenal Dari Kelantan, Syahmi Sazli Terima Trofi Gold Play Button!

Jika sebelum ini YouTuber terkenal dari Kelantan iaitu Syahmi Sazli membuatkan peminat bangga ketika melihat fotonya bersama keluarga berada di Google Malaysia kini sekali lagi followers dilaman Instagram memujinya. Alhamdulillah dah sampai… Menerima trofi YouTube Gold Play Button yang mana difahamkan menerusi sumber trofi tersebut kerana dia kini sudah memiliki jumlah subscribers 1 juta! Laman Youtube kini sudah menjadi … Read moreYoutuber Terkenal Dari Kelantan, Syahmi Sazli Terima Trofi Gold Play Button!

Mak ayah tolak keras cadangan nikah gantung, Akhirnya kami buat sesuatu tanpa pengetahuan keluarga

Salam.. Kebahagiaan itu Milik Allah.. salam semua.. sekadar ingin berkongsi cerita… diharap cerita saya dapat di jadikan teladan buat anak2 muda.. pada tahun 2011, ketika saya masih berada di universiti untuk menghabiskan degree saya, saya ada berkenalan dengan seorg lelaki (saya nama kan dia sebagai F) yang merupakan pelajar perubatan.beza umur kami 4 tahun. semuanya … Read moreMak ayah tolak keras cadangan nikah gantung, Akhirnya kami buat sesuatu tanpa pengetahuan keluarga