Cerpen Lucaah Popular era 90-an buat guru bingung. Jangan panggil saya Cikgu Surayalah!

PETALING JAYA: Gara-gara memiliki nama Suraya, seorang guru ‘diserang’ dengan gurauan melampau di laman sosial kerana dirinya disamakan dengan watak cerpen lucaah popular era 90-an. Bukan itu sahaja, Anis Suraya Mohamad Sukri yang menggelarkan dirinya sebagai Cikgu Suraya dalam satu posting di Twitter pada Ahad lalu turut menerima gambar lucaah daripada lelaki tidak dikenali yang dihantar … Read moreCerpen Lucaah Popular era 90-an buat guru bingung. Jangan panggil saya Cikgu Surayalah!

Kakak Ipar OCD, Dia Buat Saya Macam Paarasit. Aduh susah betul hidup

Salam sejahtera. Terima kasih sebab sudi menyiarkan confession saya. Mungkin apa yang saya nak ceritakan ini, ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Saya minta maaf siap-siap jika ada yang terasa hati. Saya anak bongsu dari dua beradik. Kedua-duanya lelaki. Mak dan ayah sudah meninggal dunia. Saya gelar abang saya sebagai Along. … Read moreKakak Ipar OCD, Dia Buat Saya Macam Paarasit. Aduh susah betul hidup

Dari Bangun Tadi, Salam tak nak, cium dahi pun tak nak, apa kena dengan bini aku ni?

Dari Kisah Rumah Tangga Asssalamualaikum, minta tolong hide profile ya. Aku tak ada masalah besar sangat, cuma malam tadi bila aku balik kerja dalam jam 9 malam lebih, selepas makan semua, isteri aku suruh pergi mandi. Aku pun mandi-madin dan selepas itu baring atas katil sampai terlelap sebab dah penat sangat. Dalam jam 3 pagi, aku … Read moreDari Bangun Tadi, Salam tak nak, cium dahi pun tak nak, apa kena dengan bini aku ni?

Walaupun pakai kereta buruk, tetapi rezeki keluarga mereka tidak sempit

Dalam hidup ini, usahlah kita menilai orang lain secara luaran kerana rezeki masing-masing berbeza dan begitu juga amalan gaya hidup setiap orang juga berbeza. Luahan yang dikongsikan oleh wanita ini bukan sahaja memberi pengajaran, tetapi juga patut menjadi contoh kepada kita semua. Apa yang bagusnya, wanita ini menjadikan apa yang berlaku di depan matanya sebagai … Read moreWalaupun pakai kereta buruk, tetapi rezeki keluarga mereka tidak sempit

Bekas Chef Dedah Cerita pengusaha kantin yang tidak bertanggungjawab. Nasi basi tu nanti letak saja kicap banyak-banyak, habis juga

Terkedu membaca perkongsian pengalaman kerja dari wanita ini yang pernah bekerja di kantin sekolah. Sungguh tidak sangka, wujudnya pengusaha kantin yang tidak bertanggungjawab menganiaya murid-murid sekolah dengan menghidangkan makanan yang sudah basi. Meskipun bukan semua pengusaha kantin seperti itu, namun ibu bapa perlu ambil maklum dan nasihatkan anak berhati-hati agar tidak termakan makanan yang basi. … Read moreBekas Chef Dedah Cerita pengusaha kantin yang tidak bertanggungjawab. Nasi basi tu nanti letak saja kicap banyak-banyak, habis juga

Bila kau Kahwin, Ibu dapat menantu ingatkan boleh Tarik Nafas tapi Rupanya makin teruk 

Assalamualaikum. Saya harap penulisan aku ini dapat menyuntik sedikit kesedaran atau mungkin mengubah sedikit pandangan umum mengenai ‘memantu yang duduk dengan mertua’. Selalu kita dengar luahan si menantu yang duduk rumah mertua saja kan? Selalu isu yang kita dengar mak mertua cerewet, mak mertua itu, mak mertua ini, ipar duai itu. ipar duai ini. Boleh … Read moreBila kau Kahwin, Ibu dapat menantu ingatkan boleh Tarik Nafas tapi Rupanya makin teruk 

Ayah 1 dalam 1000 doakan anak di luar pagar sekolah.Ini latar belakang keluarganya.

PETALING JAYA: Benarlah doa ibu bapa itu mustajab!Oleh itu, setiap anak pastinya mengharapkan keberkatan doa ibu bapa masing-masing dalam menjalani kehidupan seharian. Baru-baru ini rakaman tular menunjukkan seorang bapa sedang menghantar anaknya di hadapan pagar sekolah dan menadah tangan berdoa sebelum beredar menaiki sebuah motosikal menyentuh hati netizen sehingga ada yang mengalirkan air mata.Netizen menganggap anak … Read moreAyah 1 dalam 1000 doakan anak di luar pagar sekolah.Ini latar belakang keluarganya.

“So Far…Lulus!”- Zara Zya Gembira Keluarga Terima Hafreez Adam

Keluarga Terima Hafreez Adam

Keluarga Terima Hafreez Adam | Pelakon Zara Zya akui kekasihnya, Hafreez Adam sudah berjumpa dengan keluarganya pada Aidilfiri baru-baru ini. Zara Zya berkata dia gembira kerana keluarga menerima baik serta merestui hubungan mereka. “Saya sudah bawa Hafrez balik ke kampung berjumpa keluarga saya pada Aidilfitri baru-baru ini. “Saya sudah kenalkan dengan lebih rapat Hafreez kepada … Read more“So Far…Lulus!”- Zara Zya Gembira Keluarga Terima Hafreez Adam

“Saya simpan gaji saya..” – Tun M dedah tak pernah ‘sentuh’ gaji selama 29 tahun

Tun M dedah tak pernah sentuh gaji selama 29 tahun

Tun M dedah tak pernah sentuh gaji selama 29 tahun | Walaupun hari ni usianya telah mencecah 93 tahun, namun Tun Dr Mahathir Mohamad tetap ‘steady’ dan bersemangat bagi menjalankan tugas sebagai Perdana Menteri. Sebelum ini, Tun M menyatakan bahawa jemaah menteri bersetuju agar gaji pokok mereka dipotong sebanyak 10 peratus sebagai tanda prihatin untuk … Read more“Saya simpan gaji saya..” – Tun M dedah tak pernah ‘sentuh’ gaji selama 29 tahun

Kekal langsing lepas bersalin, Amyra Rosli digelar ‘hot mom’

Amyra Rosli digelar hot mom

Amyra Rosli digelar hot mom | Apabila perempuan sudah berkahwin kemudian mengandung dan melahirkan anak pasti bentuk badan mereka akan berubah. Inilah perkara yang paling digeruni oleh ramai wanita zaman sekarang. Malah, ada segelintir perempuan yang tidak mahu mengandung atau berkahwin kerana risau bentuk badan mereka akan mengalami perubahan. Namun, pelakon Amyra Rosli telah membuktikan … Read moreKekal langsing lepas bersalin, Amyra Rosli digelar ‘hot mom’