Kebetulan masatu ada sorang hamba Allah ni nampak Aqil terapung dan dia yang tolong tarik Aqil ke tepi untuk tolong Aqil sambil tanya.. anak siapa ni? anak siapa ni?

Ibu bapa mana tak sedih anak yang dijaga dari kecil akhirnya pergi dulu sebelum mereka. Siapa sangka, kegembiraan bertukar tragedi apabila kanak-kanak 5 tahun ini mennggal dunia selepas leemas bermain air. Pada awalnya, kanak-kanak ini bermain riang bersama bapanya. Namun, secara tiba-tiba Aqil leemas terapung tanpa disedari. Allahu sebaknya.. Dugaan hebat Aqil mennggal dunia. Acik … Read moreKebetulan masatu ada sorang hamba Allah ni nampak Aqil terapung dan dia yang tolong tarik Aqil ke tepi untuk tolong Aqil sambil tanya.. anak siapa ni? anak siapa ni?

tauke kedai buntu…macam mana nak kongsi resepi ni dengan Tunku Azizah.

MI bandung di Sungai Lembing di Pahang laris apabila periuk besar berisi kuahnya licin, semuanya penangan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah yang berkenan mencemar duli menikmati hidangan itu.Terletak di tepi jalan di Kampung Kuala Kenau, Kedai Makan Wan Masturah yang menerima kunjungan Agong … Read moretauke kedai buntu…macam mana nak kongsi resepi ni dengan Tunku Azizah.

walau macam mana pun baginda dan suami dikeji, dihentam, dimaki hamun, kami berdua tidak pernah buat laporan polis.

Tanda palang #KembalilahTuanku, #AmpunTuanku dan #PermaisuriAgong membanjiri laman media sosial terutamanya twitter kebelakangan ini berikutan tindakan Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menyahaktif akaun Twitter miliknya, @cheminahsayang. Justeru, Rata-rata warga net cuba untuk menzahirkan rasa sedih dan rindu kepada Permaisuri Agong yang terkenal dengan sikap rendah diri hingga membuatkan ramai di kalangan rakyat yang terkesan dengan … Read morewalau macam mana pun baginda dan suami dikeji, dihentam, dimaki hamun, kami berdua tidak pernah buat laporan polis.

Setelah netizen beramai ramai memujuk Tuanku, akhirnya Tuanku jelaskan hal sebenar..

‘KEHILANGAN’ Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dalam dunia Twitter kerana menyahaktifkan akaun laman sosialnya pada Rabu akhirnya terjawab. Tunku Azizah yang memiliki akaun Twitter @cheminahsayang bagaimanapun menafikan keputusan baginda itu disebabkan oleh komen negatif segelintir netizen. “Please, saya menyahaktifkan akaun saya bukan kerana saya kecewa, sedih atau marah dengan komen-komen mereka. Saya tidak … Read moreSetelah netizen beramai ramai memujuk Tuanku, akhirnya Tuanku jelaskan hal sebenar..

Selepas ini kena belajar untuk tidak mempercayai orang- Datin Shahida

“Datin halau saya, Datin mulut jah4t. Datuk takut Datin mar4h saya, saya takut Datin mar4h Datuk,” berikut merupakan pendedahan pemuda kelainan upaya (OKU), Syukri yang pernah tular dan bekerja bersama Datuk Seri Aliff Syukri beberapa bulan lalu. Kenyataan itu bagaimanapun disifatkan isteri kepada usahawan kosmetik itu, Datin Seri Shahida sebagai satu fitn4h. Jelas Shahida, dia … Read moreSelepas ini kena belajar untuk tidak mempercayai orang- Datin Shahida

Malu dan berang dengan tindakan pengurusan majlis yang tidak membenarkannya masuk, baby shima serangg alif syukri.

Perseteruan antara usahawan terkenal Dato Aliff Syukri dan penyanyi Baby Shima nampak sudah semakin memuncak. Bermula dengan sindir menyindir, dua figura ini masing-masing tidak mahu mengaku kalah. Terbaru, kedua-dua mereka ini telah bergaduh sehingga naik tangan, di dalam majlis pelancaran dan sidang media single terbaru usahawan tersebut iaitu ‘Cowok Baru’. Kau saja kan nak malukan … Read moreMalu dan berang dengan tindakan pengurusan majlis yang tidak membenarkannya masuk, baby shima serangg alif syukri.

Bila sudah brkahwin, barulah kenal luar dalamnya. Dah makan sepinggan, tidor sebantal ini ksilapan paling besar aku pernah buat selepas brkahwin.

Bahagiakah kita. Kalau cakap pasal bahagia ni, sampai bila2 pun tak habis cerita. Sebabnya definisi bahagia ni berbeza-beza mengikut setiap individu. Yelah kan. Ada orang bahagia begitu, ada orang bahagia begini. Bahagia dengan cara tersendiri. Asalkan tidak membawa mudarat dan membhayakan orang lain sudah. Bahagia yang universal. Aku nak kongsikan cerita sedih tentang hidup aku … Read moreBila sudah brkahwin, barulah kenal luar dalamnya. Dah makan sepinggan, tidor sebantal ini ksilapan paling besar aku pernah buat selepas brkahwin.

Tuanku nyahaktif akaun twitter, netizen pujuk Tuanku kembali aktif.

Penutupan akaun Twitter milik Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah iaitu @cheminahsayang mula disedari netizen dan menjadi trending. Rata-rata netizen berpendapat akaun milik Raja Permaisuri Agong dinyahaktifkan kerana segelintir netizen mengeluarkan komen negatif mengenai perkongsian baginda sebelum ini. #AmpunTuanku kini menjadi trending di laman Twitter dan rata-rata netizen memujuk Raja Permaisuri Agong untuk kembali berkongsi … Read moreTuanku nyahaktif akaun twitter, netizen pujuk Tuanku kembali aktif.

Pejabat Timbalan Pendakwa Raya yang kemudian memutuskan tiada pendakwaan dilakukan terhadap wanita berkenan.

WANITA ditahan kerana mencuri pelbagai barangan termasuk ayam di sebuah pasar raya di Seri Iskandar, semalam dibebaskan tanpa syarat hari ini. Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso ketika dihubungi mengesahkan perkara itu dan memaklumkan tiada pertuduhan dibuat terhadap wanita terbabit. Menurutnya, pihaknya sudah menghantar kertas siasatan yang lengkap kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya … Read morePejabat Timbalan Pendakwa Raya yang kemudian memutuskan tiada pendakwaan dilakukan terhadap wanita berkenan.

Sharnaaz Ahmad masih sayang, tukar fikiran enggan cerai Nabila kerana mahu menyelamatkan perkhawinan mereka.

PELAKON Sharnaaz Ahmad enggan menceraikan isterinya, Noor Nabila Mohd Noor kerana ingin menyelamatkan rumah tangga yang mereka dibina sejak dua tahun lalu.Sehubungan itu Hakim Syarie, Ahmad Muttaqi Ismail memerintahkan satu jawatankuasa pendamai (JKP) dibentuk pada 30 September bagi mencari penyelesaian dalam kes tuntutan cerai pasangan ini.Terdahulu ketika prosiding di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada Rabu, … Read moreSharnaaz Ahmad masih sayang, tukar fikiran enggan cerai Nabila kerana mahu menyelamatkan perkhawinan mereka.