Setelah suami menghembuskan nafas terakhir, baru tahu bagaiman perangai rakus mertua yg sebenar, habis gondol harta arwh suami.

Siapa sangka kehidupan wanita ini diuji selepas kehilangan suami yang dicintai tanpa pernah membayangkan akan berdepan situasi itu. Lebih menyedihkan buat wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Syasha ini, suaminya meninggal dunia sebulan selepas menyambut hari lahir puteri sulung mereka yang genap setahun. Menurut wanita berusia 38 ini, kira-kira setahun selepas berkahwin dia mengambil keputusan … Read moreSetelah suami menghembuskan nafas terakhir, baru tahu bagaiman perangai rakus mertua yg sebenar, habis gondol harta arwh suami.

Dek Kerana jawapan dari ayah. Selepas balik sekolah, anak gadisnya solat Zohor dan nekad menggntung diri

Foto sekadar hiasan. Setiap ibu bapa impikan anak anak mereka berjaya dalam pelajaran. Bahkan bagi mereka yang berkemampuan, pasti akan menghantar anak mereka ke pusat tuisyen untuk menambah baik lagi tahap pendidikan anak. Menurut sumber, perkongsian dibawah adalah berdasarkan kisah benar yang berlaku. Seorang ibu datang berjumpa penulis untuk berkongsi kisah kehilangan anak perempuannya yang … Read moreDek Kerana jawapan dari ayah. Selepas balik sekolah, anak gadisnya solat Zohor dan nekad menggntung diri

Tak rela bermadu. Petugas pjbt agama nikahi janda yang dilepaskan suami untuk nikahi kekasih baru

Menerusi laman FB Kisah Rumah Tangga, seorang petugas jabatan agama berkongsi kisahnya menikahi seorang wanita yang pernah hadir bersama bekas suaminya atas urusan pencerraian di pejabatnya. Perkongsian yang mendapat sehingga 30k Likes dan 3k Share setakat artikel ini ditulis mendapat reaksi positif dari pembaca. Ikuti perkongsian lelaki ini dibawah. Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum.. Hide ye … Read moreTak rela bermadu. Petugas pjbt agama nikahi janda yang dilepaskan suami untuk nikahi kekasih baru

Terpaksa bersalin awal. Tepat jam 12:30 bayi dilahirkan. Lepas diazankan, tepat jam 1:30 bayi hembuskan nafas terakhir. Hanya 1 jam masa diberikan bersama bby syurga.

Kehadiran cahaya mata ialah saat indah yang dinantikan setiap pasangan yang sudah berkahwin. Namun tidak semua bernasib baik sepertimana pasangan lain dimana ada diantara mereka kehilangan anak saat bersalin. Tular di laman facebook, perkongsian dari wanita ini yang hanya berkesempatan satu jam bersama bayi yang dilahirkan. Ikuti perkongsiannya dibawah. Kami simpan sini buat kenangan. Anak … Read moreTerpaksa bersalin awal. Tepat jam 12:30 bayi dilahirkan. Lepas diazankan, tepat jam 1:30 bayi hembuskan nafas terakhir. Hanya 1 jam masa diberikan bersama bby syurga.

Malam pertama nikah mertua larang suami tidur sekali. 3 bulan tak ‘disentuh’, akhirnya kami bercerrai krn mulut mertua

Pernikahan adalah antara saat indah yang kita semua nantikan. Namun tidak semuanya bernasib baik sepertimana yang lain. Perkongsian dari wanita ini di laman KRT, berkongsi pengalaman yang ditempuhi saat berkahwin dengan pemuda ‘anak mak’. 3 bulan berkahwin tidak disentuh kerana mulut mertua. Ikuti perkongsiannya di bawah. Assalamulaikum. Min tolong hide FB saya ya? Kisah bermula … Read moreMalam pertama nikah mertua larang suami tidur sekali. 3 bulan tak ‘disentuh’, akhirnya kami bercerrai krn mulut mertua

Suasana Tiba-Tiba Menjadi Hiba, Air Mata SuItan KeIantan Mengalir Ketika Bertitah

” Allahu sebaknya. Sungguh patik menyaksikan seorang Putera yang amat mengasihi Ayahandanya dengan begitu mendalam shingga kasih itu tersemai dalam jiwa rakyat jelata sekalian. Ampun Tuanku..” Demikian antara komen warganet yang terkesan melihat air mata Sultan Muhammad V mengalir ketika bertitah sempena hari Keputeraan Ke-50 baginda. Suasana hiba menyelubungi Istana Balai Besar di Kota Bharu … Read moreSuasana Tiba-Tiba Menjadi Hiba, Air Mata SuItan KeIantan Mengalir Ketika Bertitah

Upah pakcik tua basuh kereta RM5. Curiga dia kembali dgn 2 plastik besar. Saat ditanya, terus aku pula yang menangis

Foto sekadar hiasan. Jalan di situ berlopak-lopak besar,terhinjut-hinjut Toyota Corolla Altis 1.8 ini dilambung graviti. Ery duduk di sebelah sudah berapa kali bangun tidur, dengkurnya makin menjadi. Siaran radio sekejap berbunyi, bercampur-campur. Sekejap radio perak, sekejap kedah mengikut lambungan kereta lagaknya. Aku terpaksa memperlahankan kereta melalui satu perkampungan nelayan yang kotor, beberapa budak-budak kecil dengan … Read moreUpah pakcik tua basuh kereta RM5. Curiga dia kembali dgn 2 plastik besar. Saat ditanya, terus aku pula yang menangis

Suami warded sebab ptah kaki. Dia sorok duit Prkeso. Loan rumah tak byar, aku nekad usir suami

Menerusi laman Facebook Kisah Rumah Tangga, seorang wanita meluahkan rasa akan isu rumah tangganya yang sedang bergolak. Dek kerana suami enggan membayarkan duit loan rumah selepas patah kaki akibat kemlangan, dia telah mengusir suaminya dari rumah. Wanita ini rasa terbeban. Suaminya pula dirasakan lepas tangan. Ikuti luahan dibawah. Saya dah bkahwin 14 tahun dan mempunyai 3 … Read moreSuami warded sebab ptah kaki. Dia sorok duit Prkeso. Loan rumah tak byar, aku nekad usir suami

“Emak, ampunkan Saida”. Kaki si gadis trpasak di dlm kbur ibunya. Balasan prbuatannya sebegini rupa

Foto sekadar hiasan. Di sini saya ingin membawa satu kisah benar yang berlaku di Sandakan , Sabah pada 1 September, 1994, untuk menjadi iktibar kepada kita bagaimana balasan Allah s.w.t berlaku di dunia lagi kepada anak drhaka kepada ibunya. Hairan saya melihat beberapa orang kampung berkumpul di kedai pada tengah hari itu, 1 September 1994. … Read more“Emak, ampunkan Saida”. Kaki si gadis trpasak di dlm kbur ibunya. Balasan prbuatannya sebegini rupa

Hampir setiap bulan adik ipar pjm duit. Pelik, siap pesan dengan aku jgn bgtau suami dia. Bila kantoi, nk balik kampung pun tak berani

Foto sekadar hiasan. Luahan wanita ini berkenaan tabiat hutang ahli keluarganya nya yang sejak dulu tak pernah berubah. Lebih menyedihkan, hutang yang diberikan tidak dikembali seperti dijanjikan. Sehinggakan ada yang mendapat ‘balasan’ angkara hutang yang tertunggak. Ikuti luahannya dibawah. Abang aku Cerita hutang aku ni dah bermula sejak 30 tahun yang lalu masa belajar kat … Read moreHampir setiap bulan adik ipar pjm duit. Pelik, siap pesan dengan aku jgn bgtau suami dia. Bila kantoi, nk balik kampung pun tak berani