Dia telah Rancang segalanya, patutla beria suruh aku hantar makanan

Membaca perkongsian Baitus Solehah ini membuatkan kita berfikir sejenak, anak remaja masa kini masih belum cukup pengetahuannya tentang tentang hubungan kelamin berlainan jantina. Bukan mahu menunding jari, tetapi hakikatnya kebanyakan dari kita melatah apabila diberikan kesedaran tentang pentingnya pendidikan ini dikalangan remaja. Namun apa yang tidak disedari, majoriti ibu bapa merasakan berbicara tentang hubungan kelamin … Read moreDia telah Rancang segalanya, patutla beria suruh aku hantar makanan

Bila Aku Lawan Cakap Ayah, Ayah kata mesti ayah tengok surat yang aku beri 9 tahun lalu

Rasa sebak dan sayu bila membaca luahan seorang anak mengenai kasih sayang yang dicurahkan oleh bapanya sejak dari kecil hinggalah kini. Segalanya bermula apabila berlaku salahfaham di antara dua beranak itu yang menyebabkan mereka tidak bertegur seharian. Namun, hati anak mana yang mampu menahan diri dari terus ego dengan bapanya, lalu mengambil keputusan untuk meminta … Read moreBila Aku Lawan Cakap Ayah, Ayah kata mesti ayah tengok surat yang aku beri 9 tahun lalu

Anak Lelaki Ramai bukan alasan. Guru Kongsi 5 Cara Yang Diamalkan, Semua Anak Kena Buat!

Anak dua orang pun rumah boleh jadi huru hara, ini kan pula ada tujuh, enam orang pulak tu lelaki. Memang hebatlah kalau ada mak yang dapat pastikan rumah kemas dengan anak-anak yang ramai macam ni. Tapi semua ini tak mustahil, ada saja kaum ibu yang memang ada sistem khas untuk pastikan rumah sentiasa kemas. Macam … Read moreAnak Lelaki Ramai bukan alasan. Guru Kongsi 5 Cara Yang Diamalkan, Semua Anak Kena Buat!

Teman Hidup Kepada Orang Tabligh, Perkara ini tidak pernah terjadi dalam keluarga aku

Kisah Aku Sebagai Isteri Kepada Orang Tabligh Terima kasih Admin kalau sudi publish confession ini. Sebelum2 ini adakalanya aku terdengar kisah-kisah kurang enak tentang nasib isteri orang tabligh so di sini biar aku ceritakan kisah aku pula untuk membetulkan mana2 persepsi yang salah. 1) Suami tinggal isteri terkontang kanting… Perkara ini TIDAK pernah terjadi dalam … Read moreTeman Hidup Kepada Orang Tabligh, Perkara ini tidak pernah terjadi dalam keluarga aku

Pemandu Wanita Memandu Awal Pagi Berseorangan Di Highway & Akhirnya

My name is Elly. Sebelum ni aku ade post artikel bertajuk JAM 3 PAGI. Itu berdasarkan kisah benar. Hari tu aku ade terbaca artikel FS bertajuk HENTIAN REHAT LEBUHRAYA. Ia mengingatkan aku kejadian seram suam kuku sewaktu aku drive balik ke dalam 8 tahun lepas. Aku ni seorang wanita yang suka drive awal pagi balik … Read morePemandu Wanita Memandu Awal Pagi Berseorangan Di Highway & Akhirnya

Korang makan kat situ? RNR tu dah berzaman tutup, mana ada kedai buka kat atas tu

Saya pernah terkena di RNR di Tasik Raban, Perak, kawasan Lenggong. Siap makan dan solat lagi. Tup-tup muntah bila dapat tahu yang RNR itu sebenarnya sudah lama tutup. Dah naik lalang pokok dah tempat itu,” demikian perkongsian individu yang menggunakan nama samaran, Seterus Menerus. Menurutnya, kejadian itu berlaku sekitar tahun 2013 ketika dia dan tiga lagi rakannya dalam … Read moreKorang makan kat situ? RNR tu dah berzaman tutup, mana ada kedai buka kat atas tu

Sup Antibiiotik Sesuai untuk Anak Demam Dan Selsema, Resepi Yang tidak pernah didedahkan

“Anak aku ni dah demam dua hari tak turun suhu panas, rasanya nak kena buat sup antibiotik baru ok kot” Sup merupakan salah satu makanan yang mampu untuk menurunkan suhu panas badan sesiapa sahaja yang demam. Hal ini kerana, bahan herba yang digunakan adalah bagus untuk memperbaiki immuniti badan khususnya kanak-kanak yang makin membesar. Jom … Read moreSup Antibiiotik Sesuai untuk Anak Demam Dan Selsema, Resepi Yang tidak pernah didedahkan

Ini Yang Berlaku di sebalik Siren Ambulan, Pendedahan doktor ini buat ramai kagum

Kali ni aku nak menceritakan pasal pengalaman aku tentang apa yang berlaku di sebalik sebuah panggilan ambulans (Ambulance Call). Kira baru jugak laa.. minggu lepas. Minggu terakhir aku di jabatan kecemasan hospital daerah. Lagi beberapa hari nak habis kami praktikal di jabatan ni. Jadi memang gunakan peluang sebaiknya untuk collect all the knowladge and experience. … Read moreIni Yang Berlaku di sebalik Siren Ambulan, Pendedahan doktor ini buat ramai kagum

Perempuan Bekerja Offshore? Pasti Janggal, Wanita Ini kongsi pengalaman kerjanya sebagai ‘Perempuan Offshore’.

Jarang dengan orang perempuan kerja offshore kan? Kalau ada pun, mesti timbul persoalan, macam mana mereka boleh survive dalam kalangan lelaki yang ramai itu? Juhanis Johari, kongsi pengalaman kerjanya sebagai ‘Perempuan Offshore’. Dah ramai dah oil and gas worker kongsi pengalaman kerja mereka sejak filem Deepwater Horizon ditayangkan. Alhamdulillah, dah ramai yang sedar betapa susah … Read morePerempuan Bekerja Offshore? Pasti Janggal, Wanita Ini kongsi pengalaman kerjanya sebagai ‘Perempuan Offshore’.

Lebih 3 Minggu Tahan Sak1t Nak Bersaalin Tapi Bayii Tak Mahu Keluar, Lepas Jumpa Ustaz Baru tahu sebabnya

Memang tidak dinafikan pada zaman serba canggih sekarang ini, ramai sudah tidak mempercayai perkara mistik dan alam ghaib yang seakan tidak masuk akal. Namun, kita juga haruslah percaya bahawa makhluk halus itu sememangnya wujud dan tinggal di alam yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar manusia. Seperti yang dikongsi wanita ini di Kelab Ibu Mengandung … Read moreLebih 3 Minggu Tahan Sak1t Nak Bersaalin Tapi Bayii Tak Mahu Keluar, Lepas Jumpa Ustaz Baru tahu sebabnya