Baru ada dua lagu, As’ad Motawh dah umum nak buat konsert jelajah.

PENYANYI As’ad Motawh mengumumkan akan mengadakan siri konsert jelajah ke seluruh negara pada Februari ini. Menurut Asad, 18, konsert pertamanya itu akan turut disertai beberapa penyanyi lain dari syarikat rakamannya. Pendedahan As’ad di Twitter “Setakat ini enam lokasi sudah ditentukan, mungkin ada pertambahan lagi kerana saya bercadang untuk ke Sarawak dan Johor dan negeri-negeri lain,” katanya … Read moreBaru ada dua lagu, As’ad Motawh dah umum nak buat konsert jelajah.

Asteroid dijangka menghent4m bumi Februari nanti, NASA didakwa cuba sembunyi maklumat?

RAMALAN tarikh kiamat bukan perkara baru. Sudah acap kali penduduk dunia dimomokkan dengan ramalan hari kiamat berlaku pada tarikh tertentu, namun ternyata nafas dunia belum terhenti. Seorang petani di New England pernah meramalkan kiamat berlaku pada 23 April 1843 sehingga memiliki pengikut yang digelar The Millerites. Tarikh 1 Januari 2000 juga tidak terkecuali antara yang … Read moreAsteroid dijangka menghent4m bumi Februari nanti, NASA didakwa cuba sembunyi maklumat?

Terapi hirudo kurangkan bengkak pada luka, Malaysia diiktiraf perintis lintah steril pertama dunia

SEBUT sahaja pasal lintah, pasti ramai yang geli membayangkannya. Yalah cuba bayangkan kalau haiwan yang berlendir, lembik dan licin itu merayap di betis, mahu mereka yang geli akan menjerit sekuat hati. Biarpun ramai yang tidak sukakan haiwan itu, realitinya lintah merupakan aset dalam dunia perubatan. Rawatan lintah atau nama saintifiknya hirudo medicinalis sebenarnya sudah lama menjadi amalan perubatan … Read moreTerapi hirudo kurangkan bengkak pada luka, Malaysia diiktiraf perintis lintah steril pertama dunia

Kanak-kanak yang tinggal di kawasan gunung ini memanjat tangga setiap hari selama berjam-jam untuk ke sekolah

Hari  ini bermula lah sesi persekolahan pada tahun 2019. Bermacam macam ragam anak kecil pada hari pertama persekolahan tidak kurang juga telatah ibu bapa yg menghantar anak ke sekolah terutamanya yg memasuki darjah satu. Namunkeadaan ini ber beza sekali dengan sebuah perkampungan kecil yang terletak di pergunungan Sichuan  China dengan altitud 1,400 meter dari paras … Read moreKanak-kanak yang tinggal di kawasan gunung ini memanjat tangga setiap hari selama berjam-jam untuk ke sekolah

Sila Beringat Bila Singgah Di RnR , Wanita Ini Berkongsi Kisah Cemas Apabila Suaminya Nyaris Dipvkau Pak Arab!

Minggu lalu tular dengan perkongsian sebanyak 4,072, wanita pemilik akaun Facebook, Nor Farhana memuatnaik status bercerita mengenai satu insiden dilalui suaminya ketika singgah di RnR Nilai. Singgah Makan. Ketika dalam perjalanan pulang dari Bangi, wanita yang biasakan dirinya Kak Fana ini singgah di RnR Nilai kerana kelaparan. Katanya di situ ada gerai kambing bakar dan … Read moreSila Beringat Bila Singgah Di RnR , Wanita Ini Berkongsi Kisah Cemas Apabila Suaminya Nyaris Dipvkau Pak Arab!

Bawa pita pengukur bersama rokok, ‘lighter’

“KAMI menyahut seruan kerajaan,” demikian mesej ingin disampaikan dua individu yang membawa pita pengukur di sebuah kedai makan di Kota Bharu, Kelantan, hari ini, sebagai tanda sokongan untuk merokok dalam jarak tiga meter dari kedai makan. Larangan merokok di sembilan premis awam seperti restoran dan kedai makan berkuatkuasa serta-merta, hari ini dan individu yang ditahan … Read moreBawa pita pengukur bersama rokok, ‘lighter’

Kisah Benar – Dtuk Jadikan Pompuan Simpnan Sebagai Teman Sekatil Sahaja

Foto sekadar hiasan. ‘Aina hanya layak jadi teman rnjang sahaja…’ | Bercerita mengenai ‘teman’ baru Datin X yang seorang ini, memang pening kepala dibuatnya. Aina yang dulunya berasal dari Perak, duduk di perkampungan Felda kini nasib hidupnya berubah menjadi wanita kaya-raya. Tak perlu bekerjalah kalau ada yang ‘membela’! Datuk Azlan menjalin hubungan dengan Aina a.k.a … Read moreKisah Benar – Dtuk Jadikan Pompuan Simpnan Sebagai Teman Sekatil Sahaja

Destinasi Sambut4n Tahun Baru Dato’ Siti Nurhaliza Dicemburui Ramai

Tahun 2018 sudah pun melabuhkan tirainya. Sudah menjadi kebiasaan sempena sambut4n tahun baru, masing-masing akan meluangkan masa bersama keluarga dan yang tersayang. Ada yang meraikannya dengan menonton pertunjukan bunga api, menonton konsert sambut4n tahun baru, berparti, mahupun pergi bercuti. Pada hari terakhir tahun 2018 semalam, media sosial dihujani perkongsian gambar dan video sambut4n tahun baru … Read moreDestinasi Sambut4n Tahun Baru Dato’ Siti Nurhaliza Dicemburui Ramai

“Menangis Saya Baca Status Encik”, Netizen Terharu Perkongsian Norman Hakim

Norman Hakim , pelakon yang dikenali ramai dengan lakonan nya dalam rancangan Gerak Khas. Pelakon lelaki yang popular ini seringkali memuatnaik video, gambar bersama keluarga tercinta. Anaknya juga sekarang dikenali ramai terutamanya  marissa dania. Menerusi entri terbaru nya dengan kapsyen yang menyentuh ramai pengikut pengikut laman instagramnya :Stunned & speechless!Patut la Danish Dania pakai lawa2 … Read more“Menangis Saya Baca Status Encik”, Netizen Terharu Perkongsian Norman Hakim

“Wow Idola Wanita Cantik Menawan”- Bella Kongsi Moments & Beri Ucapan Buat Elfira Curi Perhatian!

1 January menjadi tarikh bahagia buat pasangan pengantin, Elfira Loy dan Faris Anuar apabila mereka sudah sah bergelar suami dan isteri. Antara ucapan rakan artis, akaun Instagram milik Bella Dally menjadi tumpuan ramai apabila dia berkongsi moments indah tentang sahabatnya itu. Bagi Bella, ia merupakan satu permulaan kehidupan yang baru buat Elfira selain turut mengucapkan … Read more“Wow Idola Wanita Cantik Menawan”- Bella Kongsi Moments & Beri Ucapan Buat Elfira Curi Perhatian!