Rbut Tropika Telah Sampai Ke Pantai Timur. Rakaman Menunjukkan Keadaan Ombak Memkul Pantai Yang Memang Menkutkan

KUALA TERENGGANU – Terengganu dijangka mengalami hujan lebat sehingga esok (3 Januari) ekoran rbut Tropika Pabuk yang kini berada di perairan Laut China Selatan. Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM) dalam satu kenyataan berkata, rbut Tropika Pabuk kini berada di kedudukan 5.8°U 108.6°T dan dijangka bergerak 15 kilometer sejam ke arah barat. Keadaan itu boleh menyebabkan hujan … Read moreRbut Tropika Telah Sampai Ke Pantai Timur. Rakaman Menunjukkan Keadaan Ombak Memkul Pantai Yang Memang Menkutkan

Nasib baik ada ‘Pujaan Hati Kanda’, orang sangka Syazwan Zulkifly dah tiada

SEJAK setahun lalu, kelibat pelakon Syazwan Zulkifly sudah tidak kelihatan di mana-mana stesen televisyen sehingga menimbulkan pertanyaan dalam kalangan peminat tentang kehilangannya. Malah perkara itu turut diakui oleh Syazwan sendiri apabila dia mendapat banyak pertanyaan mengenai perkara itu sehingga ada menyangka dia sudah tidak lagi berlakon. Menjelaskan perkara itu, Syazwan berkata, selama 10 bulan dia tidak mendapat apa-apa … Read moreNasib baik ada ‘Pujaan Hati Kanda’, orang sangka Syazwan Zulkifly dah tiada

Kenapa masih ada ibu bapa yang rampas hak murid sampai murid kena duduk makan di atas lantai.

Tahun lepas sudah ditegur, namun tahun ini masih ada juga ibu bapa yang mengulangi kesilapan yang tidak seharusnya apabila menemani anak di minggu pertama persekolahan. Sebagai ibu bapa, anda sepatutnya memahami keperluan anak sendiri ataupun anak orang lain agar mereka selesa menggunakan hak mereka di hari pertama. KENAPA perkara sebegini masih terjadi? Tahun lepas tak tengok … Read moreKenapa masih ada ibu bapa yang rampas hak murid sampai murid kena duduk makan di atas lantai.

Mertua cari ‘pelepas’ dan suamiku dipilih tanpa sedar–Setiap petang tabiatnya akan mengilai macam pontianak dan terus tidur, dikejutkan memang payah

Saya nina usia 37 tahun, berasal dari melaka , sudah 11 tahun berkahwin dkurniakan 3 orang cahayamata, alhamdulillah saya dikurniakan suami yang amat baik , family man. Suami org Kelantan. Kami menetap dan bekerja di marang, terengganu. Tetapi pada tahun 2012 suami saya tiba2 mendapat sakit yg ganjil entah darimana muncul penyakit itu. Dia dimasukkan … Read moreMertua cari ‘pelepas’ dan suamiku dipilih tanpa sedar–Setiap petang tabiatnya akan mengilai macam pontianak dan terus tidur, dikejutkan memang payah

Mulanya planning kenduri kahwin aku ni yg budget murah je,tp berubah 360 darjah mak aku masuk campur,sedihnya

Assalamualaikum semua. Nama aku Azlin. Aku tengah serabut masa taip ni. Aku nak readers khutbahkan ke ade pendapat lain keaku. Takpun azan kat telinga aku. Pasalnya,aku nak kawen hujung tahun ni 30 Disember 2018 ni,banyak pulak problem aku dengan mak aku.Aku ni berasal dr selatan tanah air. Aku ni dari family beshe beshe je. Ayah … Read moreMulanya planning kenduri kahwin aku ni yg budget murah je,tp berubah 360 darjah mak aku masuk campur,sedihnya

Pelamin Elfira Loy Dik3cam Tiru Pelamin Yuna Tapi Versi Bajet Murah

Pada tanggal 1 januari 2019 Elfira Loy, pelakon dan usahawan muda telah selamat diijabkabulkan dengan jejaka pilihannya Khairol Faris Anuar. Elfira Loy yang mengikat tali pertunangan pada September lalu kini sah bergelar isteri kepada Faris yang merupakan pengurus besar di sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka di ibu kota. Dia juga sempat memuat naik foto terbaharu di … Read morePelamin Elfira Loy Dik3cam Tiru Pelamin Yuna Tapi Versi Bajet Murah

Duit tinggal 50, tapi isteri ajak makan siakap dan aku ikutkan je walaupun berat

Tak rugi menunaikan kemahuan isteri asalkan apa yang dipinta itu tidak keterlaluan. Balasannya, rezeki yang mencurah-curah buat suami dan keluarga. Rezeki bukan dalam bentuk wang sahaja, malah dalam bentuk yang lain seperti kesihatan dan sebagainya. Seperti yang diceritakan oleh Jimmy Johari. Di kala perniagaannya ‘down’, isterinya ajak makan di sana sini (isteri beliau kuat makan). … Read moreDuit tinggal 50, tapi isteri ajak makan siakap dan aku ikutkan je walaupun berat

Sekitar Hari Pertama Sekolah Tindakan Bapa Miangg Ejas Cikgu BM Dapat Perhatian Netzen

Hari ini bermulanya sesi persekolahan bagi sesi 2019 setelah musim cuti persekolahan panjang berlalu. Apa yang pasti tumpuan serta masa diluangkan khusus bagi murid-murid darjah satu dan juga tadika yang baru melangkah ke alam persekolahan. Pastinya ramai ibu bapa turut memuatnaik foto dan video di media sosial berkenaan reaksi anak mereka yang pertama kali menjejakkan … Read moreSekitar Hari Pertama Sekolah Tindakan Bapa Miangg Ejas Cikgu BM Dapat Perhatian Netzen

2 jam berjalan kaki sampai ke sekolah, ada yang tak berselipar..’ – Terharu melihat kegigihan anak-anak ini untuk menuntut ilmu

Sesi persekolahan 2019 sudah bermula. Pelbagai ragam yang dapat dilihat oleh para pelajar setelah bercuti panjang. Senyuman terukir apatah lagi jika ada ibu bapa yang menemani sepanjang hari pertama persekolahan. Azam baru, tahun baru dan segalanya baru termasuklah peralatan ke sekolah. Itu kisah di sebalik pelajar-pelajar yang bernasib baik meraikan kegembiraan di hari pertama pesekolahan. … Read more2 jam berjalan kaki sampai ke sekolah, ada yang tak berselipar..’ – Terharu melihat kegigihan anak-anak ini untuk menuntut ilmu

Semua OK, pegawai JPJ pun OK! Walau terhibur, netizen persoal “Macam tu ke buat RPK?”

GEMENTAR dan gemuruh pasti dirasai oleh sesiapa sahaja yang menjalani ujian praktikal bagi memperoleh lesen memandu. Namun, seorang gadis mencuri perhatian apabila begitu teruja semasa melakukan rutin pemeriksaan kenderaan (RPK), iaitu salah satu piawaian penilaian ujian praktikal yang ditetapkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Menerusi video yang tular di media sosial pada Rabu, gadis tersebut dengan … Read moreSemua OK, pegawai JPJ pun OK! Walau terhibur, netizen persoal “Macam tu ke buat RPK?”