Abang, maafkan babah ye. Babah terpaksa berbohong kereta rosak

Maafkan saya bro…Petang tadi masa aku gi jemput anak, sampai satu tempat tu tenampak le satu kereta berhenti kat tepi jalan. Bonet depan terbukak. Keta rosak le ni (hati aku cakap). Aku pelahan le. Nampak le sorang mamat ni tengah bebelek enjin. Dalam kereta aku perasan ada gak penumpangnya. Memandangkan tempat tu ok, aku berenti … Read moreAbang, maafkan babah ye. Babah terpaksa berbohong kereta rosak

Pemandu Luah Gaji Tak Dibayar, Ini Yg Che Ta Dedahkan

Di Facebook, seorang lelaki yang merupakan bekas pemandu Rozita Che Wan yang baru sahaja dua bulan bekerja mendakwa tidak menerima gaji seperti yang dijanjikan. Muhammad Riduan memberitahu dia terpaksa meluahkan semua ini kepada umum setelah tiada jalan penyelesaian mengenai perkara ini. Penat kerja siang malam Sedih rasa hidup kita kerja penat siang malam gaji tak dibayar..Terima … Read morePemandu Luah Gaji Tak Dibayar, Ini Yg Che Ta Dedahkan

Selesai Sahaja Majlis Ijabkabul, Suami Terus Hilangkan Diri. Baru je jadi pengantin tak sampai sjam dah kantoi curang..buntu nak bgtau family mcm mane.

Gambar di atas adalah hiasan semata-mata Tiada siapa pun yang mahu perkahwinan berakhir dengan perceraian. Namun, andai jalan itu merupakan penyelesaian terakhir, tiada masalah berbuat demikian meskipun perceraian sesuatu yang tidak disukai dalam Islam. Itu yang dirasakan Farah (bukan nama sebenar), berusia lewat 20-an. Bukan tidak mahu mempertahankan rumah tangga yang baru dibina selama tiga … Read moreSelesai Sahaja Majlis Ijabkabul, Suami Terus Hilangkan Diri. Baru je jadi pengantin tak sampai sjam dah kantoi curang..buntu nak bgtau family mcm mane.

Ak sdih tgk kak ipar. Time dia ade kt rumah pun suami dia bersama degan org gaji dalam bilik

Saya nak cerita pasal bekas kakak ipar saya,kenapa bekas sebab saya dah bercerai dengan adik ipar dia. Jadi kakak ipar saya ni adalah istri daripada abang ex husband saya.kenapa saya nak cerita pasal dia sebab saya rindukan dia dan nak berbagi pengajaran untuk suami2 kat luar sana untuk menghargai perempuan yang sayang kan kamu. Dalam … Read moreAk sdih tgk kak ipar. Time dia ade kt rumah pun suami dia bersama degan org gaji dalam bilik

“Sebab korang tak ambil tahu pasal mak. Aku terpaksa jadi pengedar d4dah kak, sbab nk tanggung mak dan belikan mak ubat yg terbaik utk penyakit dia”.

Foto Sekadar Hiasan Aku tak ada tempat nak luahkan perasaan . Jadi aku pilih page ini sebagai medium untuk aku luahkan rasa hati aku. Luahan ini berkisarkan perjalanan pahit getir aku dari kecil sampai dewasa . Aku cuma nak luahkan rasa syukur aku kerana mempunyai isteri yang setia bersama aku ketika aku susah senang. Kenalkan … Read more“Sebab korang tak ambil tahu pasal mak. Aku terpaksa jadi pengedar d4dah kak, sbab nk tanggung mak dan belikan mak ubat yg terbaik utk penyakit dia”.

Abah, Ampuni Dosa² Kami Ank Dan Isteri Krna Tlh Membenci Mu

Seperti yang diceritakan oleh Salmah Hanum. Aku menulis ini kerana teringatkan abah. Abah yang sudah lama pergi namun dalam jaga dan tidurku selalu terkenangkan abah. Rasa berdosa, dan bersalah kepada abah tidak pernah padam. “Abah ampun dosa-dosa kami anakmu, dan isteri mu, juga.” Kami enam beradik, empat lelaki dan dua perempuan. Di mana salahnya abah, … Read moreAbah, Ampuni Dosa² Kami Ank Dan Isteri Krna Tlh Membenci Mu

Habis je eddah mak. Tiba2 beratur pakcik2 sruh mak pergi pejabat tanah tukar nma mereka dan inilah balasan yg mereka terima ats perbuatan mereka.

“Be scared of the silence of someone you’ve have hurt. Because if she/he didn’t say or do anything in return, Allah will”- Unknown. yang bermaksud “berhati-hati dengan diamnya orang yang kamu sakiti, jika dia tidak berkata/melakukan apa-apa, Allah yang akan melakukannya” Selamat kepada semua yang membaca cerita aku ini. Setelah terbaca ayat ni aku terdetik … Read moreHabis je eddah mak. Tiba2 beratur pakcik2 sruh mak pergi pejabat tanah tukar nma mereka dan inilah balasan yg mereka terima ats perbuatan mereka.

Isteri dia cantik,saya cakap saya nk tengok muka isteri dia, dia kemudiannya menunjukkan sy foto isteri dan dua org anaknya

Assalamualaikum..Saya nak kongsi pengalaman saya sendiri dengan semua. 5 tahun yang lepas, saya ada berkenalan dengan seorang lelaki melalui Fa cebo ok. Pada awal perhubungan kami, kami hanya berbual menerusi Fa ceb ook sebelum bertukar nombor telefon.Tidak lama kemudian, dia mengajak saya keluar bersama dan bermula dari saat itu, hubungan kami menjadi semakin erat. Perkataan … Read moreIsteri dia cantik,saya cakap saya nk tengok muka isteri dia, dia kemudiannya menunjukkan sy foto isteri dan dua org anaknya

Mewah Sejak Kecil, Pernah Belanjakan Lebih 20,000 Sebulan, Namun Wanita Ini Berubah Setelah Bertemu Keluarga Miskin Dalam Rancangan Realiti TV

Maria merupakan seorang wanita yang sejak kecil lagi dimanjakan dengan barangan dan kehidupan mewah! Berasal dari Rusia dan kini menetap di United Kingdom, Maria yang berusia 21 tahun dan telah mempunyai seorang anak sentiasa dilimpahi dengan kekayaan dan tidak tahu erti kesusahan. Maria merupakan seorang wanita yang sejak kecil lagi dimanjakan dengan barangan dan kehidupan … Read moreMewah Sejak Kecil, Pernah Belanjakan Lebih 20,000 Sebulan, Namun Wanita Ini Berubah Setelah Bertemu Keluarga Miskin Dalam Rancangan Realiti TV

Balik kg dgn suami naik kereta. Sampai sana mak mertua pula paksa aku blik sendiri naik bas ketika aku sarat mengandung. Suami pula tak membantah.

Saya Hawa, dah 7 tahun mendirikan rumah tangga dengan Adam. Saya berkahwin bukan atas dasar suka sama suka. Saya tak pernah bercinta dengan mana-mana lelaki kerana pada saya, ayah dan abang-abang saya dah berikan perhatian & kasih sayang terbaik sehingga saya tak rasa perlukan cinta lelaki lain semasa remaja. Abang-abang saya sangat protective, sentiasa ada … Read moreBalik kg dgn suami naik kereta. Sampai sana mak mertua pula paksa aku blik sendiri naik bas ketika aku sarat mengandung. Suami pula tak membantah.