Setelah anak aku dilahirkan, aku sedih kerana masyarakat sekeliling asik menghina anak kecil tu, ank luar nikah nie memg kena pandang hina ke?

assalamualaikum semua aku nak tanya la anak luar nikah ni memang dipandang hina ke?? macam ni sebelum aku kawen dengan bini aku waktu aku kenal, dia tengah mngandung waktu tu kandungan dia masa tu baru sebulan. tapi tu bukan anak aku. pasal anak tu aku tak kisah. disebabkan dia ditinggalkn aku bela bini aku tu … Read moreSetelah anak aku dilahirkan, aku sedih kerana masyarakat sekeliling asik menghina anak kecil tu, ank luar nikah nie memg kena pandang hina ke?

SPM aku hancur.Dtg pakcik minta 2ringgt. Aku maki dia. Tapi reaksinya buat aku sebak.

Result telah berada dalam tanganku. Kecewa. SPM hancus. Lebur. Aku tak hiraukan rakan-rakan lain, start motor balik rumah. Perasaan dalam dada bercampur baur. Antara sedih, kecewa, marah, rasa terhina, rasa rendah diri, rasa meluat dengan yang dapat tinggi, rasa cemburu dengan yang dapat pujian. Hati sakit. Terbayangkan reaksi mak dan ayah yang ada di rumah. … Read moreSPM aku hancur.Dtg pakcik minta 2ringgt. Aku maki dia. Tapi reaksinya buat aku sebak.

Layanan yang diberikan memang sangat terbaik dan mungkin kerana h4ram, maka ianya menjadi sangat seronok dan terbaik.

Zaman sekarang macam sudah jadi satu trend terbaru apabila suami dan isteri orang mempunyai hubungan sul1t yang dapat kita dilihat di d4da akhbar dan med1a sos1al. Perkara ini menjadi lebih panas apabila hubungan terlrang itu dibina di bawah naungan syarikat yang sama dan sering bersama ke sana ke mari atas urusan kerja kononnya. Seperti tiada … Read moreLayanan yang diberikan memang sangat terbaik dan mungkin kerana h4ram, maka ianya menjadi sangat seronok dan terbaik.

Puteri Johor beri sokongan terhadap Zaibo hadapi k4nser

PETALING JAYA:Puteri Johor Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim meluangkan masa melawat pelakon veteran dan pelawak Zainal Ariffin Abdul Hamid atau lebih dikenali sebagai Zaibo, yang kini bertarung dengan k4nser.Dalam siaran Facebook di The Royal Johor pada Isnin, Tunku Aminah diiringi oleh suaminya Dennis Muhammad Abdullah serta wakil dari Yayasan K4nser Laksamana Johor yang … Read morePuteri Johor beri sokongan terhadap Zaibo hadapi k4nser

“Meniti tepi longkang” – Universiti Terkenal Dikecam Tak Rai Ibu Bapa, Suruh Masuk Pintu Belakang Masa Konvo

Ibu bapa mana yang tak gembira bila melihat anaknya tamat pelajaran dan berkonvo di universiti? Kalau diberi kesihatan yang baik, mereka sanggup datang jauh dari kampung semata-mata nak tengok anak naik pentas dan ambil ijazah. Pun begitu, layanan yang diberikan sebuah universiti tempatan kepada ibu bapa semasa istiadat konvokesyen baru-baru ni mendapat kecaman kerana dituduh … Read more“Meniti tepi longkang” – Universiti Terkenal Dikecam Tak Rai Ibu Bapa, Suruh Masuk Pintu Belakang Masa Konvo

Didikan Ayah Jenis Old School Sikit. Rahsia Kejayaan 10 Beradik Graduan UIAM

Tidak dinafikan didikan ibu bapa merupakan faktor utama dalam kejayaan anak-anak. Ibu bapa memainkan peranan penting dalam membentuk peribadi dan sahsiah yang baik. Seperti kisah 10 adik beradik viral ini, bapa mereka merupakan seorang yang tegas dan berprinsip tinggi terutamanya dalam hal berkaitan agama. Salah satu tips yang menarik perhatian adalah mereka akan mengaji Al … Read moreDidikan Ayah Jenis Old School Sikit. Rahsia Kejayaan 10 Beradik Graduan UIAM

Jejaka Kongsi Maksud Disebalik Lagu Ragaman baru faham maksud sebenar.

Ragaman merupakan sebuah lagu yang dirakam dan dipersembahkan oleh penyanyi, Faizal Tahir. Sejak lagu tersebut dikeluarkan pada 24 Ogos lalu, ianya menerima feedback yang baik dari kalangan pendengar di Malaysia. Terbaru, seorang jejaka, Farhan Ismail berkongsi maksud dan mesej disebalik lagu Ragaman menerusi Facebook miliknya. Siapa sangka, lagu yang rancak ini mempunyai mesej yang sangat bermakna. Baru faham maksud sebenar … Read moreJejaka Kongsi Maksud Disebalik Lagu Ragaman baru faham maksud sebenar.

Dah halal ke ni soal Aisyah pada lelaki yg sedang berpegangan tangan. Aku tersenyum. selamba badak je dia tegur orang.

Tekun aku menghadap laptop di atas meja belajar sambil menaip ayat untuk membalas perbualan rakanku di Fcebook. Mataku tertarik pada satu article di dalam Fcebook. Tajuk besarnya “Artis Lelaki Dikeccam Kerana Berpakaian Tidak Sopan Sewaktu Majlis Makan Malam”. Muka ku berkerut. “Hermm apa nak jadi dunia sekarang ni” Keluh aku. “Apa dia Nisa’ kenapa dengan … Read moreDah halal ke ni soal Aisyah pada lelaki yg sedang berpegangan tangan. Aku tersenyum. selamba badak je dia tegur orang.

Saya tidak akan pijak orang yang dah jatuh, Ramli MS

PETALING JAYA: Juri Gegar Vaganza musim kelima (GV5), Datuk Ramli MS menjelaskan beliau enggan memberi komen persembahan pertama Zamani pada peringkat separuh akhir program itu pada malam Ahad kerana berpegang kepada prinsip. Ramli berkata, beliau tidak mahu melemahkan semangat Zamani memandangkan penyanyi itu sendiri sudah cukup tertekan dengan persembahannya yang bermasalah. “Untuk lagu pertama saya … Read moreSaya tidak akan pijak orang yang dah jatuh, Ramli MS

Aku teruskan juga perkahwinan dengan tunang aku sebagai isteri ke 2. Derita aku bermula pada malam pertama sehingga aku tidur dalam bilik air.

Assalamualaikum semua. Terima kasih admin kalau cerita aku ni diterima.Aku buat confessions ni sebab aku rasa nk share dengan korang semua apa yang aku rasa. Tengok tajuk pun mesti korang fikir. Bini kedua ni selalunya perampas. So aku nk cerita dulu mcm mana aku boleh dpt title ‘isteri kedua’. Umur aku masuk 25 tahun. So … Read moreAku teruskan juga perkahwinan dengan tunang aku sebagai isteri ke 2. Derita aku bermula pada malam pertama sehingga aku tidur dalam bilik air.