Ainul dh boleh discharge namun masih menanti respons pakar di UK, bapa terpksa ikat tangan Ainul elak tumor berdrah

Walaupun sudah menghantar laporan perubatan Ainul Mardhiah kepada pakar kanser di United Kingdom, namun sehingga kini bapanya masih belum menerima sebarang maklum balas daripada pihak mereka. Menerusi kemaskini terbaru, bapanya Ahmad Safiuddin memuat naik gambar perbualan Whatsapp bersama seorang doktor Malaysia yang bertanggungjawab untuk menguruskan perkara tersebut. Menurut Ahmad Safiuddin, pakar perubatan di sana masih … Read moreAinul dh boleh discharge namun masih menanti respons pakar di UK, bapa terpksa ikat tangan Ainul elak tumor berdrah

“Limpa, Hati Bengkak Terus Ke Usus..” – Bayi 2 Bulan Dijangkiti Kuman Di Paru2 Akibat Asp Rokok

Sebagai ibu-bapa, kita tidak lari dari perasaan inginkan yang terbaik demi kesihatan dan tumbesaran anak-anak. Semasa dalam kandungan lagi, ibu menjaga pemakanan dan berdoa agar anak dilahirkan sihat sempurna. Namun, kita hanya mampu merancang Tuhan yang menentukan semuanya . Seperti perkongsian kali ini, anaknya baru berusia 2 bulan disahkan menghidapi jangkitan teruk pada paru-paru. Lebih … Read more“Limpa, Hati Bengkak Terus Ke Usus..” – Bayi 2 Bulan Dijangkiti Kuman Di Paru2 Akibat Asp Rokok

Suami 44 tahun gaji xtetap. Aku pula 23tahun tp ada gaji tetap. Setiap kali aku menyelit nak tidur dgn dia, dia akan halau, tepis aku ckp sesuatu.

Hi, aku cuma nak meluahkan. Tapi terpulang pada kalian untuk menilai. Dah 4 tahun aku bersama suami. Aku orang yang keep the stress free and live in peace. Oleh itu apa sekalipun masalah dalam rumahtangga, selalunya masalah itu akan berakhir sendiri. Contohnya, bila orang pinjam duit dan menjadi kebiasaan bagi orang itu suka meminjam tapi … Read moreSuami 44 tahun gaji xtetap. Aku pula 23tahun tp ada gaji tetap. Setiap kali aku menyelit nak tidur dgn dia, dia akan halau, tepis aku ckp sesuatu.

Mahu lepaskan nfsu dengan Nur, boxer pisang Ustz Hamadi jdi bualan penonton.

Bagi peminat drama tempatan, setiap episod dalam Nur 2 sering dinantikan oleh penonton bagi mengikuti jalan cerita penuh dengan konflik dan kekeluargaan itu. Paling berjaya menjentik hati penonton sudah semestinya watak Ustaz Hamadi lakonan Azhan Rani yang membuatkan ramai orang geram dengan sikap munafiknya. Menerusi episod 10, terdapat satu babak dimana Nur lakonan Amyra Rosli … Read moreMahu lepaskan nfsu dengan Nur, boxer pisang Ustz Hamadi jdi bualan penonton.

Penyakit yg sangat2 jarang berlaku di Malaysia hanya 1 dari 100k rayat malaysia yg akan kena penyakit nie. Harap pesakit dpt kembali sihat seperti sediakala.

Siapa yang tak sedih apabila disahkan menghidap penyakit kronik yang menelan kos perubatan yang tinggi serta terpaksa berhenti bekerja. Menerusi Twitter, Fairuz Aliah berkongsi kisah hidupnya yang menghidap penyakit Multiple Sclerosis yang jarang berlaku di Malaysia. Hanya 1 dari 100000 rakyat Malaysia yang menghidap penyakit ini. Kisah sedihnya mendapat perhatian orang ramai yang bersimpati terhadap nasib yang menimpa dirinya. … Read morePenyakit yg sangat2 jarang berlaku di Malaysia hanya 1 dari 100k rayat malaysia yg akan kena penyakit nie. Harap pesakit dpt kembali sihat seperti sediakala.

Pagi tu ‘mak’ kejut subuh. Terdengar suara berbisik, mengilai kuat semasa tahiyat akhir. Aku bg salam pertama menggigil sambil jeling belakang. Nmpk ‘mak’ terangguk2.

Foto kanan sekadar hiasan.. Seorang gadis bernama Amalina menerusi laman Twitter @httpsRid telah berkongsikan tentang pengalamannya ‘dikejutkan’ oleh ‘sesuatu’ untuk menunaikan solat Subuh. Bunyi macam kelakarkan . Tapi memang seram weh! Baca perkongsian darinya dibawah. Kejut bangun subuh Nak cerita sikit kat korang, benda ni jadi 3 hari lepas. Masih takut-takut lagi bila bangun subuh. … Read morePagi tu ‘mak’ kejut subuh. Terdengar suara berbisik, mengilai kuat semasa tahiyat akhir. Aku bg salam pertama menggigil sambil jeling belakang. Nmpk ‘mak’ terangguk2.

“Cikgu. Ni parut kawan mak cucuh dengan besi panas.”- Cikgu Dedah Kisah Sedih Murid Paling Bijak Dlm Kelas Didera ‘Pengkid’ Kekasih Ibu Kandung.

“Cikgu, saya tidur dalam bilik air hampir setiap malam. Kena basuh baju 5 orang guna tangan. Adik saya pula tidur kat luar atas simen,” kata Alia sambil tersenyum. Demi Tuhan aku tidak pernah sebak seperti hari ini. Dah banyak kes aku santuni, kes Alia paling meruntun hati. Perlahan dia selak kaki seluarnya dan kata, “Cikgu. … Read more“Cikgu. Ni parut kawan mak cucuh dengan besi panas.”- Cikgu Dedah Kisah Sedih Murid Paling Bijak Dlm Kelas Didera ‘Pengkid’ Kekasih Ibu Kandung.

Aku hairan knp isteri terlalu suka sangat dgn hujan, akhirnya aku tanya family dia sebabnya.

Hai, sebelum korang berkahwin mesti ramai yang tahu sedikit je pasangan kita. Kalau tahu pun setakat reaksi atau percakapan dari pasangan kita. Dah kahwin baru lah kita tahu macam mana sebenar. Aku dengan isteri baru berkahwin 3 tahun. Sebelum tu kita orang bercinta lebih kurang dua tahun. Sepanjang bercinta tu, aku tahu dia ni memang … Read moreAku hairan knp isteri terlalu suka sangat dgn hujan, akhirnya aku tanya family dia sebabnya.

“Saya selalu minta yg satu ni padaNya, Ya Allah saya nak bersara dan duduk di Mekah atau Madinah dan nk m4ti di sana.”

Tagline’ ‘Comel tak Kak Ton? Cukup sinonim dengan pengusaha produk ini. Daripada dewasa sehingga kanak-kanak, terikut-ikut untuk mengajuknya. Walaupun ada yang sinis mendengar ungkapan tersebut, namun wanita yang bergelar jutawan ini tidak pernah ambil kisah sama sekali dan terus-menerus melakukannya bagi menarik perhatian bagi membuatkan iklannya sentiasa diingati ramai. Kak Ton atau nama sebenarnya Zaiton … Read more“Saya selalu minta yg satu ni padaNya, Ya Allah saya nak bersara dan duduk di Mekah atau Madinah dan nk m4ti di sana.”

Seram Tahan takut tengok kawan lelaki mengilai, dibawa jumpa ustaz puncanya ‘nasi putih lauk ayam’

“sedih melihat keadaan kawan baik yang tiba-tiba berubah menjadi seorang yang sangat lemah,” ujar Nash yang berkongsi cerita mengenai sihir ‘nasi kangkang’. Pemuda berusia 25 tahun dari Selangor ini memberitahu mStar, kawan yang dimaksudkannya itu bernama Iman dan dia boleh dikategorikan sebagai ‘ada rupa’. “Dia kawan saya sejak zaman sekolah rendah lagi. Meningkat dewasa Iman antara lelaki kacak, … Read moreSeram Tahan takut tengok kawan lelaki mengilai, dibawa jumpa ustaz puncanya ‘nasi putih lauk ayam’