Sepanjang di universiti, ada la dalam 6, 7 orang pakwe tapi semua pernah try aku.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Aku Anis dan berumur 30an. Dah kawen dan dah ada anak. Baru baru ni aku ada baca yang kes tangkap basah. Saja nak cerita pengalaman hidup. Aku masa zaman belajar dulu boleh dikatakan agak liar sikit. Tak pakai tudung. Solat pon jarang jarang. Kalau solat pon habis salam kiri kanan … Read moreSepanjang di universiti, ada la dalam 6, 7 orang pakwe tapi semua pernah try aku.

Syada Amzah kasihan Haneesya jadi mangsa pihak tertentu “Saya tiada masalah peribadi dengan dia, cuma foto itu keterlaluan”

Peserta program Big Stage musim kedua iaitu Syada Amzah meluahkan rasa kesal terhadap pihak yang memungkiri janji dan memuat naik gambar penuh Haneesya menggayakan tudung merah dengan pakaian kurang sopan di media sosial. Menurut Syada atau nama sebenarnya Nursyuhada binti Amir Amzah, 21, dia sebaliknya berasa kasihan dengan nasib yang menimpa model berkenaan selain menyifatkan … Read moreSyada Amzah kasihan Haneesya jadi mangsa pihak tertentu “Saya tiada masalah peribadi dengan dia, cuma foto itu keterlaluan”

Amar buka mulut berkenaan dakwaan Ellika bakal melangsungkan perkhawinan di Thailand.

“KALAU benarlah seperti apa yang didakwa mengapa isteri masih lagi setia dan berada di sisi saya?,” kata pelakon dan pengarah, Amar Asyraf mengulas dakwaan yang dihebahkan pelakon dan penggiat teater, Ellika Azman. Ellika sebelum itu di Instagram miliknya mendedahkan dia dan Amar merancang untuk berkahwin minggu depan tetapi membatalkan kerana baru mengetahui aktor itu sudah … Read moreAmar buka mulut berkenaan dakwaan Ellika bakal melangsungkan perkhawinan di Thailand.

Nenek paksa aku kahwin dengan lelaki pilihan, geram bila tahu dia sentuh tak bagi tahu aku

Salam semua. Saya berkahwin dengan lelaki pilihan nenek saya, Lelaki itu Kawan saya dari kecil. Saya tidak punya perasaan apa2 sama dia saya cuma anggap dia kawan. cuba bayangkan, Bagaimna hidup dengan orang yang Saya anggap Saudara, tidur sama2 dia. berkawan dari kecil perangai baik buruk dia saya tahu semua. Tapi keluarga saya pulak tengok … Read moreNenek paksa aku kahwin dengan lelaki pilihan, geram bila tahu dia sentuh tak bagi tahu aku

“Niat saya nak kaburi wartawan, tak sangka jadi isu”

Semalam kecoh mengenai kemelut rumah tangga penyanyi Adira Suhaimidan suaminya, Dato Red. Lebih menjadi bualan ramai apabila Dato Redmengeluarkan kenyataan mereka melakukan hubungan intim sehari sebelum permohonan cerai. Menjelaskan kenyataannya itu, Dato Red berkata dia tiada niat untuk membuka aib dan niatnya ketika itu untuk mengaburi mata orang ramai mengenai kemelut rumah tangga mereka.   “Sebenarnya saya … Read more“Niat saya nak kaburi wartawan, tak sangka jadi isu”

Sultan Brunei buat spotcheck di Jabatan Imigresen. Apa yg Baginda temui amat mengejutkan.

Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei, Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah bertitah menegaskan pentingnya keberkesanan penguatkuasaan akta dan peraturan bagi pengawalan kedatangan pekerja asing tanpa majikan yang dilihat semakin berleluasa. Bertitah pada keberangkatan lawatan kerja tidak berjadual ke Jabatan Imigresen dan Pendaftaran Kebangsaan dan Jabatan Buruh di Jalan Menteri Besar pagi semalam, baginda juga … Read moreSultan Brunei buat spotcheck di Jabatan Imigresen. Apa yg Baginda temui amat mengejutkan.

sekarang ni paling rajin telefon saya (hari2 telefon tanya khabar) risau sungguh dia dgn saya) hari2 saya cakap saya ok je jgn risau…saya baik2 sahaja.

Mengakui sering ditanya netizen, isteri kepada Datuk Seri Aliff Syukri, Datin Seri Nur Shahida akhirnya berkongsi sekeping foto kedua ibu bapanya buat tatapan umum. Menuat naik foto dua insan tersayang itu menerusi plaftorm Instagram beberapa hari lalu, Shahida antara lain turut berkongsi kenangan indah di zaman kanak-kanaknya. “Ramai orang tanya mak ayah saya…ni la mak … Read moresekarang ni paling rajin telefon saya (hari2 telefon tanya khabar) risau sungguh dia dgn saya) hari2 saya cakap saya ok je jgn risau…saya baik2 sahaja.

Pukul 4 pagi dah ketuk pagar rumah hantar anak. Macam pengemis pula time minta gaji. 2 bulan sekali baru nak bayar

Foto sekadar hiasan. Saya seorg pengasuh. Saya jaga anak-anak kecik di rumah dan bekerja hampir dari pukul 4 pagi hingga 9 malam. Jadi sekiranya yang kerja di luar sana yang kata kerja waktu pejabat itu memenatkan, bayangkan kerja saya dengan menguruskan anak-anak sendiri dan anak-anak org ni macamana penatnya. Terima kasih Min sebab siarkan. Saya … Read morePukul 4 pagi dah ketuk pagar rumah hantar anak. Macam pengemis pula time minta gaji. 2 bulan sekali baru nak bayar

Beliau periksa jantung pesakit tersebut berdenyut dengan bunyi yang tak pernah didengar sepanjang kariernya sebagai doktor. Bunyi gema yang sangat kuat, tiada bunyi “Lub Dub, Lub Dub”.

Gambar sekadar hiasan. Cerita ini diceritakan oleh seorang pakar jantung yang terkenal di Malaysia. Waktu tu saya baru tahun 3 di fakulti perubatan UiTM. Malam minggu lepak di Masjid Jamek Sri Petaling, terjumpa pulak dengan Profesor yang hebat ni. Takdir Allah SWT, bayan atau ceramah pada malam tersebut menceritakan tentang wali-wali Allah yang sangat hebat … Read moreBeliau periksa jantung pesakit tersebut berdenyut dengan bunyi yang tak pernah didengar sepanjang kariernya sebagai doktor. Bunyi gema yang sangat kuat, tiada bunyi “Lub Dub, Lub Dub”.

Hasif sahmi dan yoe dapat peluang baca berita buat netizen geli hati.

Semakin mendapat tempat di hati masyarakat, lawak ‘Drama Spontan’ gandingan Asif dan Yoe pasti membuatkan penonton tidak kering gusi. Menjadi peneraju utama segmen tersebut, ternyata lawak mereka sentiasa ditunggu-tunggu oleh warganet sehingga menjadi trending di laman Youtube. Terbaru, video trio tersebut menyampaikan berita tular di media sosial dan membuatkan rata-rata penonton terhibur dengan gelagat mereka … Read moreHasif sahmi dan yoe dapat peluang baca berita buat netizen geli hati.