Pilih untuk jaga mak tapi dicraikan suami lepas resign. Emaknya dihantar ke rumah orang tua kerana terpaksa

Foto sekadar hiasan. Saya ada cerita nak share mengenai seorang rakan guru di sekolah. Dia seorang perempuan, berkerjaya, isteri, ibu kepada 3 orang anak lelaki dan mempunyai seorang ibu yang menghidap amnesia (nyanyuk) tahap kr0nik yang sangat-sangat hebat tetapi pernah rebah disebabkan mulut2 manusia. 5 tahun bekerja di company yang sama. Bos selalu kata dia … Read morePilih untuk jaga mak tapi dicraikan suami lepas resign. Emaknya dihantar ke rumah orang tua kerana terpaksa

Alhamdulillah, Zamani tamatkan zaman bujang pada usia 48 tahun.

DENGAN sekali lafaz, penyanyi Zamani Ibrahim, 48, selamat bergelar suami kepada Nur Juliana Abdul Rani, 36, dalam satu majlis tertutup di Kuala Lumpur malam tadi. Bagaimanapun, dia meminta maaf kerana tidak menjemput pihak media dan menghebahkannya lebih awal. “Saya minta maaf kerana majlis ini dibuat secara tertutup dan hanya membabitkan keluarga kedua-dua belah pihak. “Saya … Read moreAlhamdulillah, Zamani tamatkan zaman bujang pada usia 48 tahun.

Menangis ketika baca cerita nie, Anak kecil maklum mama masih tidur

Seorang pemuda di Sandakan giat mengusahakan perkhidmatan van jnazah percuma bagi membantu mereka yang dalam kesusahan. Ketika menguruskan setiap jnazah, pastinya lelaki bernama Yunizam Yusop ini berdepan dengan banyak cerita sedih daripada insan yang dibantu olehnya termasuklah kisah yang satu ini. Ikuti perkongsiannya sepertimana dipetik dari laman lelaki ini. Mamamu mana? Aku cuba bertanya padanya, … Read moreMenangis ketika baca cerita nie, Anak kecil maklum mama masih tidur

Lagu Ciptaan Sendiri Nyanyian Lelaki Ini Buat Bkas Kekasih Undang Sbak

Hati insan mana yang tak remuk tatkala kasih sayang diberikan dibalas dengan kecurangan yang tak disangka. Seorang lelaki di twitter kongsi video rakannya yang sedang kecewa apabila kekasih hatinya memilih untuk kembali kepada cinta lamanya. Namun, apa yang menarik perhatian netizen adalah nyanyian rakannya ini yang sangat merdu. Alahai terus rasa nak tidur, rugi betul bekas kekasih … Read moreLagu Ciptaan Sendiri Nyanyian Lelaki Ini Buat Bkas Kekasih Undang Sbak

Bilal rebah selepas laung azan Isyak, meningggal di malam jumaat yg barokah..

Hidup dan mati merupakan rahsia Maha Pencipta. Tiada sesiapa pun dapat mengetahui perjalanan hidup seseorang dan tarikh kematiannya kelak. Namun begitu, pemergian dalam keadaan sedang beribadat kepada Allah S.W.T adalah salah satu impian setiap umat Islam. Hal ini bukan sahaja dipandang tinggi oleh masyarakat, malahan memberi perspektif yang baik kepada semua. Mennggal dunia di masjid … Read moreBilal rebah selepas laung azan Isyak, meningggal di malam jumaat yg barokah..

Kasih sayang seorang nenek terhadap cucunya yang sanggup menghantarkan makanan di sekolah

Kasih sayang seorang nenek terhadap cucunya yang sanggup menghantarkan makanan di sekolah buat cucunya sewaktu sesi rehat persekolahan menarik perhatian netizen di daerah ini. Gambar ini dikongsikan oleh Aisyah Alawi menerusi FB nya petang tadi dan Sehingga kini sebanyak 201 perkongsian telah dibuat dan 124 komen. Dalam komen dan respon daripada netizen memersoalkan kenapa nenek … Read moreKasih sayang seorang nenek terhadap cucunya yang sanggup menghantarkan makanan di sekolah

Kerana dihimpit kesempitan hidup hanya mampu beri ank kecil minum kopi o sahaja sebagai penganti susu.

SEORANG bayi berusia 14 bulan hanya minum kopi O sejak usianya enam bulan.Anita, ibu kepada Hadijah Haura mengaku terpaksa memberikan kopi kepada anaknya kerana tidak mampu membeli susu. Anita, suaminya, Sarifuddin dan Hadijah tinggal di rumah ibunya di Sulawesi Barat, Indonesia. Dalam sehari, Hadijah minum lima gelas kopi O atau bersamaan dengan 1.5 liter. Walaupun minum … Read moreKerana dihimpit kesempitan hidup hanya mampu beri ank kecil minum kopi o sahaja sebagai penganti susu.

Kata papa kalau empat isteri pun tak mampu jaga macam anak jaga

“PAPA memang selalu berpesan. Cuma, barangkali pagi tadi yang cukup hening buat kami berdua dan dia pun pesan macam-macam. “Saya pula jarang nangis, jadi sedihlah. Apapun, papa bukan kritikal. Dia stabil dan sakit sikit saja,” kata pelakon, pengarah teater dan pensyarah, Dr Norzizi Zulkifli. Dr Norzizi, 43, berkata dia sekadar berkongsi kesedihan di sisi bapanya … Read moreKata papa kalau empat isteri pun tak mampu jaga macam anak jaga

Selepas laki pertama tiada, mulalah kisah hidup aku dgn laki baru, tarik rambut saat aku tgh sarat

Hai dan salam semua.. Aku rindu sangat2 dengan arwh suami aku. (dah 7 tahun dia pergi) Tahun lepas aku bekahwin bunting pelamin. Sebelum aku berkahwin suami baru aku rajin berusaha untuk menjadi kan aku yang halal. Kami becinta sekejap sahaja dalam berapa bulan Terus tunang dan dalam masa terdekat terus nikah.Aku ada 4 orang anak … Read moreSelepas laki pertama tiada, mulalah kisah hidup aku dgn laki baru, tarik rambut saat aku tgh sarat

Doktor disrang bekas suami selepas perbicaraan mahkamah, dahi bapa berjahit

“SAYA akan sedaya upaya cari keadilan di dunia, keadilan di akhirat biarlah dia tanggung sendiri”.Demikian kata seorang lelaki warga emas, Abdul Rahim Hashim selepas video dia dan anak perempuannya yang dibelasah bekas menantu baru-baru ini tular di media sosial.Bercerita kepada mStar, Abdul Rahim berkata dia tidak menyangka bekas menantunya itu tergamak memukul dirinya dan anak perempuan sehingga … Read moreDoktor disrang bekas suami selepas perbicaraan mahkamah, dahi bapa berjahit