“Tahun ni dh 27 tahun, nk kahwin tp belum jumpa jodoh, mcm-mcm apps dh cuba tp tk jumpa lagi. Bantulah saya”

Gadis cantik yang berumur 27 tahun ini, muatnaik kata-kata ingin mencari jodoh tatkala umurnya sudah mencecah 27 tahun. Malah, Olen yang bekerja sebagai guru, akui sudah muat naik dan menggunakan pelbagai aplikasi cari jodoh namun ianya masih belum terhasil. Kemudian, semalam, gadis ini meluahkan keinginnya untuk menamatkan zaman bujangnya di laman media sosial Twitter dan … Read more“Tahun ni dh 27 tahun, nk kahwin tp belum jumpa jodoh, mcm-mcm apps dh cuba tp tk jumpa lagi. Bantulah saya”

“Tarik Rambut? Tarik Telinga Smpai Berdrah? Awak Ustazah Kot!” Abby Abadi

Pelakon dan bekas anggota kumpulan Elite, Abby Abadi berkongsi cerita mengenai kejadian seorang pelajar perempuan sekolah tahfiz yang diberi layanan kasar oleh seorang ustazah yang bergelar warden. Abby berkongsi cerita ini menerusi salah sebuah entri di laman Instagram miliknya. “Semalam punya cerita. Hari ni baru sempat nak cerita. Ambil @marissadaniaaaaa_ balik cuti, tapi sebelum tu … Read more“Tarik Rambut? Tarik Telinga Smpai Berdrah? Awak Ustazah Kot!” Abby Abadi

Kakak berlagak,smbong kerja gov balik kg naik honda. Tp aku hnya penjual nasi lemak di tepi jlan. Tp bulan kakak call aku nk pinjam duit.

Kisah ini dipetik dari fcebook, si kakak bermegah dengan pekerjaannya sebagai penjawat awam dan memandang rendah kepada adiknya yang menjual nasi lemak di tepi jalan. kisahnya di bawah ini. Kakak aku kerja kerajaan, keluar pkul 6 pagi balik pkul 6 petang. 12 jam kerja. Gaji cecah RM2.8k sebulan. Balik kampung bercakap megah, ayat berapi dan … Read moreKakak berlagak,smbong kerja gov balik kg naik honda. Tp aku hnya penjual nasi lemak di tepi jlan. Tp bulan kakak call aku nk pinjam duit.

Terjaga jam 2Pagi terus pegang pluk suami ciium kaki suami minta maaf sbab kesal tidur hnya bgi belakang tadi.

Saya nak kongsikan kisah seorang isteri yang menyesal seumur hidup kerana tak layan suami.Benda ni mungkn nampak kecik pada orang perempuan. Mungkin pada lelaki juga, tapi benda yang kecil tu kalau tak ada… boleh jadi tak sempurna juga. Ibarat bayar tol, kalau tak cukup 10 sen pun palang tol tu tak akan naik. Ye, saya … Read moreTerjaga jam 2Pagi terus pegang pluk suami ciium kaki suami minta maaf sbab kesal tidur hnya bgi belakang tadi.

Suami Ugt Nak Kahwin Lain Hanya Kerana Isteri Lahirkan Ank Perempuan Yg Ketiga

Cerita ini dikongsikan oleh Doktor Azlindarita Aisyah Mohd Abdullah yang mempunyai pengalamannya menemui lelaki yang tidak mempunyai naluri hati perut . Masakan tidak kerana ketika isterinya baru bersalin. Hanya kerana tidak mendapat anak lelaki yang diinginkan, lelaki itu sanggup menyakiti hati si isteri dengan kata-katanya yang tidak masuk akal. Selepas tamat pengajian pada 2004, saya … Read moreSuami Ugt Nak Kahwin Lain Hanya Kerana Isteri Lahirkan Ank Perempuan Yg Ketiga

Bekas kekasih aku kaya dan aku miskin. Aku pancing gaji aku 40K dan mampu kahwin 2. Tapi respon bekas kekasih aku mmng buat aku terkejvt.

Assalamualaikum salam sejahtera. Min, aku bukan nak minta kecaman warganet. Tapi lebih nak meluah rasa kecewa dengan diri sendiri dan kadang2 rasa menyesal. Nak imbas balik cerita 8-9 tahun lalu. Masa tu aku study di sebuah kolej untuk sijil kemahiran. Aku tak handsome min. Hitam, buruk, selekeh, miskin. Masa tu aku ada kenal dengan sorang … Read moreBekas kekasih aku kaya dan aku miskin. Aku pancing gaji aku 40K dan mampu kahwin 2. Tapi respon bekas kekasih aku mmng buat aku terkejvt.

Tergmak hati mak,Setiap kali blik rumah,mak sengaja berkmban pakai kain batik je depan suami saya, kadang pkai baju tidur singkat.

Masalah saya ialah saya tengah mengandung 7 bulan dan saya tak tahu nak berpantang belah mak saya atau belah nenek suami . Saya dan suami anak sulung dan anak yang saya kandungkan ni adalah cucu dan cicit pertama kedua belah keluarga . Kalau saya pilih berpantang dengan belah suami semuanya nampak mudah sebab nenek suami … Read moreTergmak hati mak,Setiap kali blik rumah,mak sengaja berkmban pakai kain batik je depan suami saya, kadang pkai baju tidur singkat.

Kami laki dan pompuan sama sama tempah kndominium dekat langkawi tp bila sampai pelik lantai kndo berhabuk, kolam berlumut dn tempat gelap tp kami buat kptusan dduk juga sbb tempat lain dh penuh.

Pada awal kedatangan mereka ke kondominium berkenaan, ramai di antara mereka yang berasa tidak sedap hati melihat keadaan tempat itu yang indah khabar dari rupa. Oleh kerana tiada pilihan, sekumpulan pelajar ini bersama dengan pensyarah mereka terpaksa menetap di bangunan berkenaan yang agak menyeramkan. Banyak perkara pelik yang berlaku seperti terhidu bau wangi, bunyi besi … Read moreKami laki dan pompuan sama sama tempah kndominium dekat langkawi tp bila sampai pelik lantai kndo berhabuk, kolam berlumut dn tempat gelap tp kami buat kptusan dduk juga sbb tempat lain dh penuh.

“Sejadah Bersiram Air Mata. Allah Dugaan.” 20 tahun Menanti, Usia 41 Tahun Dpat Ank. Tabahnya Wanita Ini.

Selain soal kahwin, anak juga sangat sensitif untuk diperkatakan oleh sesetengah pihak. Terutama sekali bagi pasangan yang sudah lama berkahwin namun belum ada rezeki menimang cahaya mata sendiri. Usaha, doa dan tawakal namun ketentuan Tuhan tak siapa boleh meneka. Tekanan dari pelbagai pihak menyebabkan sedikit sebanyak menyesakkan dada terutama sekali wanita. Serasa tidak lengkap fitrah … Read more“Sejadah Bersiram Air Mata. Allah Dugaan.” 20 tahun Menanti, Usia 41 Tahun Dpat Ank. Tabahnya Wanita Ini.

Habis je majlis kawin aku dpt pesanan berbunyi. Si L tu suami kau kan. Baik ko jaga dia baik-baik. Depan mcm malaikat tp belakang mcm syial main kayu 3.

Aku budak uia. Dulu. Tp aku da kawen. Aku kawen ngn somi tecinta lps 2thn kami berkawan. Dlm masa 2thn tu aku byk kali nak putus sbb rs mcm xserasi dan xyakin. Tp xputus jugak. Dia xnak lepaskan aku. Aku tepikat kat dia jujurnya sbb dia cute. Lps da kawan,aku find out yg dia blh … Read moreHabis je majlis kawin aku dpt pesanan berbunyi. Si L tu suami kau kan. Baik ko jaga dia baik-baik. Depan mcm malaikat tp belakang mcm syial main kayu 3.