Masa org bagi semangat, Sebelum Giliran saya mesin itu berbunyi dan doktor kata awak dah tak ada

Seorang penuntut Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) maut dalam kemaalangan di Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban menghala ke pusat bandar, di sini, malam Selasa. Dalam kejadian jam 9.02 malam, maangsa, Aiman Hafizi Sharifuddin, 20, maut akibat keecederaan paarah di bahagian keepala. Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata siasatan awal mendapati … Read moreMasa org bagi semangat, Sebelum Giliran saya mesin itu berbunyi dan doktor kata awak dah tak ada

Aku yakin sampai sekarang aku merindui hanna Walaupun Umi dan Abah tidak merestui kerana Hanna bertatu dan bermata biru

Hi. Namaku Faris. Maaf andai confession ini agak panjang. Confession ini cuma satu, tidak bersiri. Aku ada kisah yg sudah lama terbuku dihati. Ringkas tentang profile diri, aku pertengahan 30-an, berpendidikan dan seorang professional. Aku berasal dr keluarga yg kuat pendidikan agama. Ayahku seorang ustaz, orang masjid, ajar mengaji dan dihormati penduduk kg. Umi pula … Read moreAku yakin sampai sekarang aku merindui hanna Walaupun Umi dan Abah tidak merestui kerana Hanna bertatu dan bermata biru

Sikap Ister1 Yang ‘Boros’ Menjadikan Rezeki Suam1 Lebih Bertambah. Tak Percaya Cubalah Amalkan.

Dalam setiap perhubungan, lagi-lagi bagi yang sudah mendirikan rumahtangga sudah pasti tidak akan pernah lari dari prmasalahan sebegini. Jika mendapat isteri yang pandai berjimat itu sudah bonus dalam kehidupan. Tapi jika dapat isteri yang gemar boros dalam berbelanja macam mana pula? Mengikut kajian, lelaki yang memiliki isteri yang berperangai suka bermewah ini akan mendapat kesenangan … Read moreSikap Ister1 Yang ‘Boros’ Menjadikan Rezeki Suam1 Lebih Bertambah. Tak Percaya Cubalah Amalkan.

Jika mahu hidup bahagia, janganlah duduk rumah mertua atau rumah ibu bapa sendiri. Pendapat ini Buat ramai setuju

Sekarang aku mahu ceritakan kisah aku sedikit. Selepas berkawan dengan teman lelaki aku selama setahun, dia ajak aku kahwin. Perkara pertama yang aku tanya adalah mahu tinggal di mana nanti selepas berkahwin? Aku tidak ada masa untuk bermanja-manja merancang jumlah anak nanti dan kusutkan kepala fikirkan nama anak apa kerana bagi aku, untuk membina keluarga … Read moreJika mahu hidup bahagia, janganlah duduk rumah mertua atau rumah ibu bapa sendiri. Pendapat ini Buat ramai setuju

Setiap sujud aku selalu mendoakanmu. luahan hati kekasih stewardess L10N Air

Terkini pihak berkuasa Indonesia telah mengesahkan bahawa 189 penumpang yang menaiki penerbangan L1oN Air JT-610 disahkan telah terkoorban dalam nahaas menyayat hati itu. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Pastinya ahli keluarga mangsa amat merasai kesedihan dan keperitan kehilangan orang tersayang. Semalam telah tular di media sosial, luahan hati kekasih kepada salah seorang … Read moreSetiap sujud aku selalu mendoakanmu. luahan hati kekasih stewardess L10N Air

Dia telah Rancang segalanya, patutla beria suruh aku hantar makanan

Membaca perkongsian Baitus Solehah ini membuatkan kita berfikir sejenak, anak remaja masa kini masih belum cukup pengetahuannya tentang tentang hubungan kelamin berlainan jantina. Bukan mahu menunding jari, tetapi hakikatnya kebanyakan dari kita melatah apabila diberikan kesedaran tentang pentingnya pendidikan ini dikalangan remaja. Namun apa yang tidak disedari, majoriti ibu bapa merasakan berbicara tentang hubungan kelamin … Read moreDia telah Rancang segalanya, patutla beria suruh aku hantar makanan

Bila Aku Lawan Cakap Ayah, Ayah kata mesti ayah tengok surat yang aku beri 9 tahun lalu

Rasa sebak dan sayu bila membaca luahan seorang anak mengenai kasih sayang yang dicurahkan oleh bapanya sejak dari kecil hinggalah kini. Segalanya bermula apabila berlaku salahfaham di antara dua beranak itu yang menyebabkan mereka tidak bertegur seharian. Namun, hati anak mana yang mampu menahan diri dari terus ego dengan bapanya, lalu mengambil keputusan untuk meminta … Read moreBila Aku Lawan Cakap Ayah, Ayah kata mesti ayah tengok surat yang aku beri 9 tahun lalu

Anak Lelaki Ramai bukan alasan. Guru Kongsi 5 Cara Yang Diamalkan, Semua Anak Kena Buat!

Anak dua orang pun rumah boleh jadi huru hara, ini kan pula ada tujuh, enam orang pulak tu lelaki. Memang hebatlah kalau ada mak yang dapat pastikan rumah kemas dengan anak-anak yang ramai macam ni. Tapi semua ini tak mustahil, ada saja kaum ibu yang memang ada sistem khas untuk pastikan rumah sentiasa kemas. Macam … Read moreAnak Lelaki Ramai bukan alasan. Guru Kongsi 5 Cara Yang Diamalkan, Semua Anak Kena Buat!

Teman Hidup Kepada Orang Tabligh, Perkara ini tidak pernah terjadi dalam keluarga aku

Kisah Aku Sebagai Isteri Kepada Orang Tabligh Terima kasih Admin kalau sudi publish confession ini. Sebelum2 ini adakalanya aku terdengar kisah-kisah kurang enak tentang nasib isteri orang tabligh so di sini biar aku ceritakan kisah aku pula untuk membetulkan mana2 persepsi yang salah. 1) Suami tinggal isteri terkontang kanting… Perkara ini TIDAK pernah terjadi dalam … Read moreTeman Hidup Kepada Orang Tabligh, Perkara ini tidak pernah terjadi dalam keluarga aku

Pemandu Wanita Memandu Awal Pagi Berseorangan Di Highway & Akhirnya

My name is Elly. Sebelum ni aku ade post artikel bertajuk JAM 3 PAGI. Itu berdasarkan kisah benar. Hari tu aku ade terbaca artikel FS bertajuk HENTIAN REHAT LEBUHRAYA. Ia mengingatkan aku kejadian seram suam kuku sewaktu aku drive balik ke dalam 8 tahun lepas. Aku ni seorang wanita yang suka drive awal pagi balik … Read morePemandu Wanita Memandu Awal Pagi Berseorangan Di Highway & Akhirnya