“Dapat Pakwe Tak Hensem, Tak De Duit, Lepas Tu Dia Ajak Aku Kawin”

Lepas baca kisah pempuan yang mengadu tunangnya miskin tu , saya rase macam nak syer kisah saya… saya nie lahir dalam famili yang agak susah jugak… so mase kecik saya selalu berangan nak cari org kaya jadi suami… tak kisah la laki saya tu tua ke laki orang ke… hahaha Lepas tu bile dh besar … Read more“Dapat Pakwe Tak Hensem, Tak De Duit, Lepas Tu Dia Ajak Aku Kawin”

Eina Azman cari keluarga adik sakit kulit serius

BIARPUN tidak menyatakan tujuannya, namun usaha pelakon Datin Paduka Eina Azman untuk mencari keluarga dua beradik yang menghidapi penyakit kulit dipuji ramai. Menerusi Instagram miliknya, Eina atau nama sebenarnya Ainur Syakina Azman, 23, bertanya kepada mana-mana pengikut Instagramnya yang mempunyai nombor pasangan suami isteri, Shahrul Azmi Aziz dan Nurul Ain yang terpaksa menyara dua anak mempunyai … Read moreEina Azman cari keluarga adik sakit kulit serius

Hanya Kerana Jawapan Dari Ayahnya,Gadis 15 Tahun Gntung Diri

Satu kisah yang diceritakan oleh seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Khairul Hakimin Muhammad menjadi viral di med1a sos1al dengan perkongsian sebanyak 29,000 dalam masa sehari sahaja. Secara ringkasnya, perkongsian itu menceritakan bagaimana dia berjumpa dengan seorang mak cik yang menceritakan kisah anak perempuannya, 15 tahun, menggntung diri hanya kerana satu kata-kata dari bapanya yang … Read moreHanya Kerana Jawapan Dari Ayahnya,Gadis 15 Tahun Gntung Diri

Aku tidak mahu keluar. Aku tetap tinggal di dalam badan Lin selamanya

Pulang ditemani Ana Saya ketawa kecil. Untuk menghilang suasana yang menakutkan. Sambil saya terus memikirkan siapa yang bersama saya tadi. Yang sama-sama mendengar orang memberi salam, yang menemani saya berbual tentang alam ghaib, yang mengusik saya dengan senyuman. Saya mula risau.Ternyata masa Kak Jah pergi ke tandas bersama Lin tadi ternyata saya sedang ditemani oleh … Read moreAku tidak mahu keluar. Aku tetap tinggal di dalam badan Lin selamanya

Setiap malam kak teman Lin bermain kadang kadang kakak bergurau cucuk dan cakar belakang Lin dengan menggunakan kuku yang tajam.

Budak kecil suka bermain jika ada rakan. Tak kisahlah rakan itu sebaya atau sudah dewasa, si kecil akan main tanpa fikirkan erti penat.Begitu juga dengan Lin. Anak kecil berusia tujuh tahun itu sangat seronok bermain dengan ‘kakaknya’ si Ana.Tapi, betul ke itu Ana? Agak pelik juga, bagaimana Ana boleh bermain dengan Lin pada waktu malam … Read moreSetiap malam kak teman Lin bermain kadang kadang kakak bergurau cucuk dan cakar belakang Lin dengan menggunakan kuku yang tajam.

Syukur Suami Baik Budi, Tak Berkira Pun Bab-Bab Macam Ni. Abby Abadi

Tanggungjawab seorang anak cukup besar apatah lagi dalam menjaga mak ayah yang semakin uzur dan meningkat usia.Kasih sayang, kesabaran dan sifat memahami daripada seorang suami amatlah dihargai dan menunaikan tanggunjawab ini. Bertuah memiliki suami yang tidak berkira dalam serba serbi. Baik menolong urusan rumahtangga, menjaga anak-anak mahupun berbakti pada mak ayah mertua seperti mak ayah … Read moreSyukur Suami Baik Budi, Tak Berkira Pun Bab-Bab Macam Ni. Abby Abadi

Sehinggalah saat ayah naz4k, Bertapa b0doh dan malangnya nasib ayah aku ada anak anak mcam kami.

Foto sekadar hiasan Assalamualaikum semua. Nama panggilan aku Caje. Maaf aku tak tau nak mula dari mana jadi kalau serabut sikit, maaf ye. Aku nak ceritakan tentang hidup aku yang tak pernah solat sejak aku kecil lagi tapi orang sekeliling aku macam endah tak endah dan benda ni dah jadi biasa untuk aku dan 4 … Read moreSehinggalah saat ayah naz4k, Bertapa b0doh dan malangnya nasib ayah aku ada anak anak mcam kami.

Tak Salam Wanita Bertudung, Lawatan PM Kanada Tampan Di Kawasan Gerai Makan Singapura Disanjung

Mungkin ada segelintir daripada kita tak tahu bahawa negara Kanada mempunyai pemimpin yang kacak. Bahkan, Perdana Menteri dari negara tersebut, Justin Trudeau ini seorang yang rendah diri dan berjiwa rakyat. Lawatannya ke Singapura ternyata dikagumi oleh rakyat setempat. Dia dilihat melawat ke kawasan gerai makan di sekitar Jalan Adam dengan berkemeja putih melayan semua pengunjung … Read moreTak Salam Wanita Bertudung, Lawatan PM Kanada Tampan Di Kawasan Gerai Makan Singapura Disanjung

Bila duduk asrama, ingat tak kena dah dgn pakcik makcik tp lagi dasyat aku kena. Dari pagi smpai ke malam kena hentam.

Aku harap admin post la cerita aku ni. Sebelum aku start, aku mintak korang semua untuk ambil iktibar dan tauladan disebalik cerita aku ni. aku dulu masa kecik-kecik duduk dengan nenek aku. Senang cakap nenek aku jaga la. So, aku duduk dengan nenek, atok, makcik aku. Makcik aku ni dah menengah dah masa aku masih … Read moreBila duduk asrama, ingat tak kena dah dgn pakcik makcik tp lagi dasyat aku kena. Dari pagi smpai ke malam kena hentam.

Masya Allah pesakit k0ma bersalin, berada di ambang m4ut di atas katil, bangkit dari ‘tidurnya’ untuk sihat seperti sediakala.

Alhamdulillah, semalam, setahun berlalu, setelah koma dua minggu, dia bangun dari “tidurnya”. Daripada keadaan yang nazak, harapan yang sangat tipis atas ilmu manusia, sekarang berdiri gagah, segalanya hampir seperti sediakala. Semalam ziarah nurse-nurse di Acute Stroke Ward HSNZ (doktor-doktor memang selalu jumpa masa appointment kat klinik) yang telah bertungkus lumus memastikan rawatan terbaik, bagi mengucapkan terima … Read moreMasya Allah pesakit k0ma bersalin, berada di ambang m4ut di atas katil, bangkit dari ‘tidurnya’ untuk sihat seperti sediakala.