Seorang Ahli K-Pop Dilihat Memeluk Islam. Ini Penjelasan Dan 5 Fakta Mengenai Gadis Cantik Mualaf Ini.

Agama Islam mungkin bukanlah agama yang terkenal di Korea Selatan namun penyebaran di negara pengeluar Samyang itu semakin meluas kerana sudah ramai rakyat di negara tersebut telah pun memeluk Islam termasuk selebriti. Ini terbukti apabila salah seorang gadis cantik daripada kumpulan K-Pop F-VE Dolls iaitu JiHye Moon atau lebih dikenali sebagai Ayana Ji-Hye Moon telah … Read moreSeorang Ahli K-Pop Dilihat Memeluk Islam. Ini Penjelasan Dan 5 Fakta Mengenai Gadis Cantik Mualaf Ini.

Dua beradik berbaju sekolah selongkar sampah berjaya dijejaki

Tular sebelum ini dua beradik berbaju sekolah selongkar tempat pembuangan sampah cari duit belanja AWAL pagi tadi (10 Januari 2019) di kala anak-anak anda sedang bersiap-siap untuk ke sekolah, atau mungkin masih lena dibuai mimpi di atas tilam empuk, dua beradik ini yang sudah bersiap awal sempat menyelongkar tempat pembuangan sampah sebelum ke sekolah. Tindakan … Read moreDua beradik berbaju sekolah selongkar sampah berjaya dijejaki

‘Dia baru berusia 8 hari ketika meninggalkan kami’ – Bayi ‘pergi’ akibat dicium atau disentuh individu yang tak jaga kebersihan

Herpes Simpleks Jenis 1 atau dikenali sebagai HSV-1 merupakan satu jenis v1rus yang menyebabkan jangkitan di bahagian mulut. V1rus ini dikatakan menyebabkan kulit melepuh dan sakit-sakit. V1rus ini tersebar melalui perkongsian makanan, bercium dengan mereka yang mengalami ulser (cold sore). Kedengaran v1rus seperti ini hanyalah v1rus biasa, tetapi v1rus ini juga telah menyebabkan kemtian seorang … Read more‘Dia baru berusia 8 hari ketika meninggalkan kami’ – Bayi ‘pergi’ akibat dicium atau disentuh individu yang tak jaga kebersihan

“Dulu ayah sering dihiπa kerana Menternak kerbau”-Mohd Syukur.

Tak pernah terlintas di fikiran minat dan kelebihan saya bermanja dengan kerbau membuatkan saya terkenal sehingga ke luar negara,” kata Mohd Syukur Khamis, 14, yang foto memaparkan aksi manjanya bersama haiwan itu tular di media sosial. Pelbagai aksi pelajar Tingkatan Dua Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Midin itu dengan kerbau peliharaan bapanya mendapat pujian pengguna media … Read more“Dulu ayah sering dihiπa kerana Menternak kerbau”-Mohd Syukur.

Kalaulah Saya Penguatkuasa, Saya Tak Sita Gerai² Orang Meniaga Tepi² Jalan.

Siapa yang tak mengenali Unlce Kentang? Kuan Chee Heng seorang aktivis sosial terkenal dengan aktiviti sukarela melakukan kerja kebajikan demi untuk membantu masyarakat yang memerlukan bantuan tanpa mengira bangsa atau agama. Pelbagai usaha dilakukan sebelum ini antaranya menyediakan kemudahan ambulan, teksi serta menjual barang-barang makanan dengan caj yang dikenakan serendah 10 sen semata-mata untuk membantu mereka yang … Read moreKalaulah Saya Penguatkuasa, Saya Tak Sita Gerai² Orang Meniaga Tepi² Jalan.

Lelaki Cacat Akibat Kemlangan. Isteri Lari Kahwin Dengan Lelaki Lain. Selepas 3 Tahun Si Isteri Terduduk Melihat Perubahan Bekas Suami.

Ini adalah kisah seorang gadis cantik dan bertuah yang merasakan kehidupannya akan kekal cantik serta bertuah buat selama-lamanya. Saya dan suami berasal dari kampung yang sama dan telah bertemu dan dijodohkan oleh seorang pencari jodoh. Suami saya seorang yang jujur, berkulit gelap dan tidak banyak bercakap. Seorang yang sedikit kelam kabut dan kekok serta pemalu. … Read moreLelaki Cacat Akibat Kemlangan. Isteri Lari Kahwin Dengan Lelaki Lain. Selepas 3 Tahun Si Isteri Terduduk Melihat Perubahan Bekas Suami.

Orang ramai terharu dengan kisah penumpang kereta api yang sama-sama membantu pak cik cina dalam kesulitan

Baru-baru ini, tular di laman Twitter apabila bebenang daripada seorang pengguna Twitter, @nellynonoi yang menceritakan pengalamannya yang berdepan dengan situasi yang sangat mengharukan di stesen LRT di ibu negara. Gambar sekadar hiasan. Kredit: klia2 Melalui kiriman yang kini sudah mendapat lebih daripada 22,000 retweet itu, wanita tersebut memperincikan kisahnya dengan memulakan ceritanya begini: “Saya menghampiri tangga di stesen kereta api apabila saya melihat … Read moreOrang ramai terharu dengan kisah penumpang kereta api yang sama-sama membantu pak cik cina dalam kesulitan

Akhir Zaman. “Asap Dukhan” Yang Menggelapkan Dunia Pernah Berlaku Tahun 1815.

SEJARAH TAHUN 1815 YANG RAMAI TAK TAHU 1. Dua tiga hari ni kecoh pasal dunia akan berada dalam kegelapan. 2. Adakah pernah tercatat dalam sejarah modern bahawa telah berlaku kegelapan berpanjangan secara global? Jawapannya ialah YA. 3. Volcanic eruption di Mount Tambora Indonesia pada tahun 1815 menyebabkan Eropah berada dalam “kegelapan” pada tahun 1816. 4. … Read moreAkhir Zaman. “Asap Dukhan” Yang Menggelapkan Dunia Pernah Berlaku Tahun 1815.

“Meremang bulu roma tengok gambar-gambar dia ni. ” – Reaksi netizen saat lihat foto terbaik dunia ini

SHAH ALAM – Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri lahirkan ucapan tahniah dan syabas kepada seorang pelajar lelaki Sekolah Menengah Kebangsaan Pdg, Midin, Kuala Terengganu. Ucapan itu dizahirkannya susulan gambar pelajar itu bersama kerbau menarik perhatian dan memukau pandangan beliau. Katanya, rasa kagum dan terpana ketika melihat gambar-gambar manusia dengan haiwan lebih-lebih … Read more“Meremang bulu roma tengok gambar-gambar dia ni. ” – Reaksi netizen saat lihat foto terbaik dunia ini

‘Takde orang nak bagi kerja, tangan semua bengkak, kaki pun pecah-pecah’ – Bapa usaha cari kerja demi sara keluarga tapi sebak ceritanya

Kehidupannya tidak seperti insan-insan lain yang mampu hidup dengan selesa, tetapi itu tidak dijadikannya sebagai alasan untuk lelaki ini menagih simpati dari orang ramai. Erti susah juga tidak membuatkan pendidikan anak-anaknya terabai. Penyakit kulit yang dihidapinya membuatkan dia tidak diterima bekerja di mana-mana tempat. Difahamkan, lelaki ini hanya mencari kotak-kotak dan barangan lusuh untuk menampung … Read more‘Takde orang nak bagi kerja, tangan semua bengkak, kaki pun pecah-pecah’ – Bapa usaha cari kerja demi sara keluarga tapi sebak ceritanya