Dari kecil lagi mak abah nak aku jadi cikgu, tapi bila aku mohon ada macam sesuatu terskat rupanya ada hikmah

Kisah ini bukan untuk meraih simpati, tetapi demi berkongsi apa yang ditakdirkan Tuhan buatku. Namaku Nurul, sekarang ni dah berumur 20an tahun dan menuntut di sebuah IPTA, alhamdulillah, berkat doa dari mak dan abah. Aku cerita santai-santai ja tau, formal sangat pun tak best jugak. Kisah pun, kisah hidup aku ja, bukan sejarah pak belalang … Read moreDari kecil lagi mak abah nak aku jadi cikgu, tapi bila aku mohon ada macam sesuatu terskat rupanya ada hikmah

Tak Mampu Kumpul Duit Utk Urusan Pengebumian, Cucu Terbiar Dalam Peti Beku Selama 3 Hari.

Tak dapat kami bayangkan perasaan Unit Khas Van Jenzah apabila berhadapan dengan situasi yang sungguh memilukan hati. Seorang ibu tidak sempat melihat anak syurganya kerana masih koma di atas katil. Anak itu mengalami sawwan sejurus dilahirkan. Namun apa yang paling menyedihkan apabila anak syurga ini terpaksa diletakkan di dalam peti m@yat selama 3 hari kerana kekurangan duit. … Read moreTak Mampu Kumpul Duit Utk Urusan Pengebumian, Cucu Terbiar Dalam Peti Beku Selama 3 Hari.

“Galakkan Mksiat? Baik Saya Selamatkan Bayi-Bayi Tu Daripada Dibuang atau Dibnuh!” – Iesya Toh

Pengacara Iesya sanggup mengeluarkan duit sendiri untuk membela gadis remaja hamil luar nikah dengan memberi perlindungan kepada mereka sehingga bayi dilahirkan. Menurut dari page Gempak, Iesya terpanggil untuk membantu golongan tersebut kerana tidak sanggup lagi melihat bayi tidak berdosa dibuang dan lebih k3jam, dibnuh! “Apalah dosa bayi-bayi tersebut sehingga dibnuh dan dibuang merata-rata sehingga merisikokan … Read more“Galakkan Mksiat? Baik Saya Selamatkan Bayi-Bayi Tu Daripada Dibuang atau Dibnuh!” – Iesya Toh

Kami duduk berjauhan, Sampai 1 hari dia mintak aku berhenti kerja dan ikut dia. Bermula dari situ n3raka aku bermula

Assalamualaikum semua. Setelah hampir dua tahun aku simpan perasaan ni sorang diri, hari ni aku nak luah segala yang aku rasa. Selepas sah aku ditalak kan oleh suami yang aku beri peluang berpuluh even beratus kali. My marriage lillahi, memang sangat toxic, tapi aku tak tahu macam mane aku boleh sabar. Lebih tepat bodoh mungkin. … Read moreKami duduk berjauhan, Sampai 1 hari dia mintak aku berhenti kerja dan ikut dia. Bermula dari situ n3raka aku bermula

Dia hensem sangat, ajak jumpa family teros lepas tengok aku, tapi tak sngka sesuatu terjadi dekat dia

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Nama aku Hafia (bukan nama sebenar). Kisah ini bukanlah kisah hebat atau seronok untuk dikongsi sebenarnya. Nak bercerita dengan orang pun aku tak mahu melainkan yang aku betul-betul percaya dan rapat. I’m a ‘secret keeper’. Aku suka pendam tapi bukan dendam. Dua perkataan yang berbeza dengan maksud yang berbeza tu. … Read moreDia hensem sangat, ajak jumpa family teros lepas tengok aku, tapi tak sngka sesuatu terjadi dekat dia

Kes surat dari pelajar perempuan, apa sebenarnya punca ini terjadi..

Seorang ibu mesej saya gambar ini. Saat bercerita kepada saya, tangan beliau menggeletar. Hampir tidak percaya, anak lelakinya darjah 6 perolehi surat dari seorang kanak-kanak perempuan, darjah 5. “Kepada …… Nama aku ….., Darjah 5. Tak apa kalau kau tak kenal aku. Aku nak berkenalan dengan kau. Aku nak tanya, kau pernah tak berstubuh dengan … Read moreKes surat dari pelajar perempuan, apa sebenarnya punca ini terjadi..

Dia hensem sangat, ajak jumpa family turos lepas tengok aku, tapi tak sangka sesuatu terjadi dekat dia

Assalamualaikum semua. Nama aku Hafia (bukan nama sebenar). Kisah ini bukanlah kisah hebat atau seronok untuk dikongsi sebenarnya. Nak bercerita dengan orang pun aku tak mahu melainkan yang aku betul-betul percaya dan rapat. I’m a ‘secret keeper’. Aku suka pendam tapi bukan dendam. Dua perkataan yang berbeza dengan maksud yang berbeza tu. Dendam ni macam … Read moreDia hensem sangat, ajak jumpa family turos lepas tengok aku, tapi tak sangka sesuatu terjadi dekat dia

Cara Hilangkan Daki yang dh berkurun kt badan dan Bau Kepam

Assalamualaikum & hai. Aku NA dan umur aku 20. Harini aku rasa terpanggil nak beritahu korang rahsia. Hahahaha. Aku nak share lah penjagaan wanita yang korang boleh ikut, terutamanya untuk para remaja kat luar sana eceh. So korang pernah tak ni check celah celah badan korang pastu korang nampak warna kulit korang tak sama? Ha … Read moreCara Hilangkan Daki yang dh berkurun kt badan dan Bau Kepam

Peguam Dakwa Keluarga Terlibat Kes Kehilangan Nora Anne, Ini Respon Polis

Misteri kehilangan remaja warga Ireland, Nora Anne Quoirin akhirnya terjawab apabila myat remaja terbabit dijumpai selepas 10 hari operasi mencari dan menyelamat (SAR) dijalankan. Hasil bedah siasat polis mengesahkan mngsa mennggal dunia akibat kebocoran usus kerana tidak makan dalam tempoh yang panjang dan tekanan.Seorang peguam, Anne Brennan di Facebook mendakwa keluarga mngsa terlibat secara langsung dalam kehilangan … Read morePeguam Dakwa Keluarga Terlibat Kes Kehilangan Nora Anne, Ini Respon Polis

Member ajak pergi ke port baik tuk langgan perempuan, tapi apa yang aku buat lpas tu buat semakin mnjadi jadi

Salam semua pembaca, Maybe more that 15 years ago. Zaman sekolah menengah tingkatan 1. Time tu budak2 semua dah pakai telefon berkamera. Zaman 3gp, ngage, sabun and bluetooth. Kawan2 kat sekolah aku dulu ada lah yang jenis gla2 dok share p*rn macam ni tap aku tak trigger sangat mungkin sebab naluri kanak-kanak. Just watch benda … Read moreMember ajak pergi ke port baik tuk langgan perempuan, tapi apa yang aku buat lpas tu buat semakin mnjadi jadi