Jangan marah ya, main-main saja. Tapi kalau mau kasi uncle hisap boleh juga-Ibu dakwa guru di akademi memandu lakukan gangguan sksal terhadap anaknya

Jangan marah ya, main-main saja. Tapi kalau mau kasi uncle hisap boleh juga-Ibu dakwa guru di akademi memandu lakukan gangguan sksal terhadap anaknya

Kes tenaga pengajar akademi memandu mengambil kesempatan terhadap calon-calon perempuan bukanlah kes baru. Banyak kes yang berlaku tetapi kebanyakan kes itu sepi begitu sahaja tanpa sebarang tindakan.

Dalam insiden yang terjadi baru-baru ini, seorang wanita mendakwa anaknya mengalami ganguan sksual dari guru yang ditugaskan untuk mengajarya memandu. Sepanjang sesi latihan di jalan raya, guru terbabit menunjukkan perangai yang tidak sennoh dan cuba mengambil kesempatan terhadap mngsa.

Selama ini saya hanya baca di Twitter mengenai gangguan sksual yang dialami oleh golongan gadis muda, dari guru memandu mereka. Semalam, anak perempuan saya yang nombor dua sudah kena. Orang tua yang menjjikkan dan dia akan terima akibatnya dari saya esok.

Saya fikir jika hantar anak ke akademi memandu yang dikendalikan oleh orang bukan Melayu, kes seperti ini tidak akan berlaku. Maaf, sebab kebanyakan kes yang berlaku berdasarkan perkongsian mngsa di media sosial adalah dilakukan oleh pakcik tua atau lelaki Melayu gatal. Tetapi rupa-rupanya Ah Pek Cina pun tidak kurang teruk juga perangainya.

Kalau mau kasi uncle hisap, boleh juga' - Ibu dakwa guru di akademi memandu lakukan gangguan sksal terhadap anaknya
Anak saya kata, lelaki tua itu meminta dia memandu dari Cheras ke Setapak dan dalam perjalanan itu dia buat perangai. Dia buka video dan gambar yang tak senonoh, suruh anak saya tengok.

“Tengok, kawan-kawan jhat I hantar ini macam punya gambar,”

Kemudian dia kata Ah Moi Melayu semua cantik, t***k besar. Dia tanya b**bs anak saya warna apa, coklat ke, putih ke.

“You putih, mesti t***k putih. Ada boyfriend tak? Pernah buat tak dengan boyfriend? Rugilah tak buat. Kalau uncle jadi your boyfriend, hari-hari kasi you.”

Anak saya kata lelaki itu kerap merenung dadanya dan dia dapat melihat kelakuan lelaki itu di hujung pandangan matanya.

You kena faham ya, anak saya tengah drive masa ini dari Cheras ke Setapak. Dia baru belajar memandu, nak lari mana? Nak fokus jalan sebab tengah jem dan dalam masa yang sama kena hadap gangguan sksual.

Bila dia tengok muka anak saya dah bengang, dia kata jangan marah dan dia hanya bermain-main sahaja.

“Jangan marah ya, main-main saja. Tapi kalau mau kasi uncle hisap boleh juga,” katanya sambil gelak dan menepuk paha anak saya.

Masa ini, anak saya kata betapa dia berharap dia dapat hilang terus dan balik ke rumah. Sumber: Lobak Merah.

Antara komen netizen.

Eina Mazlan – Nasib la tenaga pengajar aku ok..xgatal..kalau gatal mmg kat situ gak aku tumbuk muka dy.

Siti Rashidah – Nnt anak nk belajar memandu kena suruh dia pakai tudung labuh berjubah.

Adib – Haiyiooo. Ada jugak haa. Cina tua llak tu. Comfirm bkn ank mkcik tu je yg kena. Msti dia dh buat kt ramai org. S *al punya apekkk.

Nanny G – Uncle yg ajar sy dulu… baik. Ajar dgn ikhlas. Dia hormat kat saya. Sy juga hormat kat dia.. tak semua org jahat. Jgn kr nila setitik rosak susu sebelanga.

Nur Iffah – Bilqis Ekhbal dia fikir kejahatan ni melalui bangsa dengan agama jer agaknya. Masalah individu dia heret pergi lorong sempit. Sudahnya Tuhan bayar cash.

Aishah nordin – Jahat baik seseorg tak kira bangsa. Ini semua gara2 pengaruh media. Kalau kes2 rgol, smbang mhram melibatkan org Melayu diwawarkan berlebih2an. Kdg2 org Melayu sendiri yg menyumbang tanggapan negatif ini. Dlm drama Melayu, watak2 berserban, berjubah, tok bilal, tok lbai digambarkan kaki pkul bini, rgol anak, jual agama, dsbnya. Pompuan menutup aurat terutamanya bertudung labuh hati busuk, suka membawang, rampas laki org. Penceramah2 agama pula dlm ceramah lebih byk fokus pd perbuatan riak, bongkak, sombong, ujud. Bukannya nak bg semangat pd org2 muda cara membykkan amal, faedah beramal.. org2 yg baru nak berjinak2 nak berubah jd patah semangat. Itu belum cerita lg bab2 pengulas poltik yg menghentam ulama2…. persepsi pd org Melayu muslim perlu diubah.

Noriko Sukamoto – Bagi sesetengah akedemi memandu ada cikgu wanita,walaupun jumlahnya terhad ia boleh dijadikan sebagai kerjaya jika ada permintaan dari pelajar wanita.

Ibni Abd Rahman – Budak2 muda selalu kena gangguan sksual dengan pengajar2 yang sngap ni. Kena didik anak muda untuk report pada polis kalau terima gangguan begini. Jangan biarkan ia berlarutan.

Sara Athirah – Dua kali ambil lesen dua2 kena gangguan, yg 1st suka letak tgn kt peha, yg kedua sebok desak aku join pergi karaoke free mlm2 minggu, dpt vvip room, bwak kwn2 perempuan sekali. Apa egt aku nie perempuan escort??.Yg kali kedua laki aku menyirap pergi balik sekolah tu nk jmpa pegawai nya. Puas aku pujuk dia suruh cool down. Sejak dari tu aku nekad xkan biarkan lesen memandu m4ti smpai bila2. Serik dah pergi ambil lesen.