Fmly aku mskin,muka aku hodoh sebab aku anak ibu,tiba2 kepala aku rasa sperti kena hantuk dkt dinding,rmbut ditarik oleh ibu

Assalamualaikum semua. Aku rasa aku tak pernah bahagia dengan family aku. Aku selalu cemburu tengok family orang lain. Aku cemburu tengok mak & ayah kawan-kawan aku peluk diorang setiap kali jumpa, cium pipi semua. Aku jeles tengok kawan-kawan aku yang rajin call mak diorang untuk story macam-macam. Aku jeles tengok family kawan-kawan aku yang selalu … Read moreFmly aku mskin,muka aku hodoh sebab aku anak ibu,tiba2 kepala aku rasa sperti kena hantuk dkt dinding,rmbut ditarik oleh ibu

Mak,ko jgn blik lewat sgt, anak2 aku takde orng jaga, jgn lpa mkn kt TBS dlu, lauk kt umah da habis dapat panggilan dr anak masa kt TBS.

Ahad-16 Jun 2019, 2.45 petang. “Nak, boleh tak tukar seat bas dengan makcik? makcik tak boleh duduk dekat seat 1B ni, nampak jalan. Nanti makcik sakit dada sepanjang jalan”. “Boleh makcik”, aku balas dengan senyuman. Bas transnasional bergerak menuju ke terminal bersepadu selatan (tbs) dari taiping. Mata aku mula rasa berat. Mengantuk. Baru nak terlelap … Read moreMak,ko jgn blik lewat sgt, anak2 aku takde orng jaga, jgn lpa mkn kt TBS dlu, lauk kt umah da habis dapat panggilan dr anak masa kt TBS.

“Saya doktor, boleh saya tengok?” – Pelajar beranikan diri ‘menipu’ demi bantu aunty pengsan, kagum sikap rakyat Malaysia

SEMANGAT perpaduan dalam masyarakat berbilang kaum sangat penting bagi memastikan hubungan baik sesama masyarakat berlainan bangsa dapat dikekalkan. Sebagai tanda prihatin, seorang gadis berbangsa India memuat naik status di Twitter berharap agar kuasa viral mampu membantunya berjumpa semula dengan wanita warga emas berbangsa Cina yang pernah diselamatkan akibat pengsan di hadapan sebuah kedai serbaneka di Ipoh, … Read more“Saya doktor, boleh saya tengok?” – Pelajar beranikan diri ‘menipu’ demi bantu aunty pengsan, kagum sikap rakyat Malaysia

Sebnarnya ayah xde niat nk jual pun adik kami, Syafiqah pd cikgu tu, ayh hnya minta duit skit je utk belanja anak.

Sebenarnya tak tahu nak mula dari mana. Aku perkenalkan diri aku dulu, orang panggil Amir (bukan nama sebenar). Aku berusia 24 tahun. Aku tak pandai nak buat ayat macamana dan nak cerita macamana, tak kisah lah janji korang faham apa yang nak aku sampaikan. Aku ni dilahirkan bukan dari keluarga yang senang, sejak kecil lagi … Read moreSebnarnya ayah xde niat nk jual pun adik kami, Syafiqah pd cikgu tu, ayh hnya minta duit skit je utk belanja anak.

Akibat Selalu Dikondem Oleh Ahli Keluarga, Lama Kelamaan Aku Yg Alami Dipressi

Assalamualaikum. Aku Bunga, usia ku awal 30an, seorang wanita desa yg menetap dibandar. Kerjayaku suri rumah tangga sepenuh masa hampir 5 tahun melepaskan jawatan arkitek untuk projek salah sebuah pemaju no.1 di Malaysia. Mempunyai 2orang anak lelaki seorang anak perempuan dlm lingkungan umur 2-6. Jarak mereka rapat. Aku baru melalui fasa depressi yang sederhana. Sekarang … Read moreAkibat Selalu Dikondem Oleh Ahli Keluarga, Lama Kelamaan Aku Yg Alami Dipressi

A. Aida, Ariff sah cerai talak satu – “Saya gembira dengan perceraian ini”

BAHAGIA cuma seketika… Itulah rumusan yang boleh disimpulkan terhadap rumah tangga produser Datuk A. Aida dan pelakon baharu Ariff Aziz apabila mahligai dibina mereka musnah tidak sampai setahun. Teka-teki keretakan rumah tangga mereka mula dihidu sejak beberapa bulan lalu selepas kedua-duanya memadamkan foto di laman sosial masing-masing. Dalam sidang media khas di Hotel Concorde, Kuala Lumpur pada … Read moreA. Aida, Ariff sah cerai talak satu – “Saya gembira dengan perceraian ini”

Tunang tiba2 minta putus, ayah tetap paksa juga aku kahwin,tp bukan dengan dia,dengan Ain,iaitu adik dia

Assalamualaikum dan selamat hari raya. First sekali, terima kasih admin sebab sudi publish cerita aku. Oh ya, nama aku Ani. Berumur 27 tahun dan sudah berkahwin. Aku bukan nak cerita pasal diri aku, tapi pasal kakak ipar sulung aku. Harap korang boleh ambil iktibar daripada cerita ni. Untuk pengetahuan korang, abang sulung aku aku bertunang … Read moreTunang tiba2 minta putus, ayah tetap paksa juga aku kahwin,tp bukan dengan dia,dengan Ain,iaitu adik dia

Ibu Bapa Tak Sangka. Buat Pertama Kalinya, Tun M lawat Ainul Mardhiah di London

Tun M lawat Ainul Mardhiah PERDANA Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad meluangkan masa melawat bayi menghidap kans3r mulut Germ CeIl Tum0r, Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin, di hospital di London. Lawatan Perdana Menteri itu dilaporkan menerusi akaun Twitter @chedetofficial dan Facebook beliau, hari ini. Video lawatan itu turut dimuat naik, di mana kelihatan Perdana Menteri disambut … Read moreIbu Bapa Tak Sangka. Buat Pertama Kalinya, Tun M lawat Ainul Mardhiah di London

TERKESAN….Walaupun sangat kaya dan berharta.. pakcik ni malu nak bergambar apatah lagi menunjukkan kemewahannya..

Tulisan Dato Roslan Abd Hamid.Saya jumpa lelaki tua ini..Selalu lepas Asar, dia iktikaf di Masjid..Baca al Quran..Umur dlm 70an..Duduk rumah dkt masjid.. Rumah agam besar & menarik..Hartanya di sana sini..Ada bangunan komesil tengah bandar, bernilai dlm RM 35 juta..Pendapatan pasif kutip sewa dlm RM70k sebln…Belanja RM 20k & baki RM50k, dia sedekah & infaq.. Dia … Read moreTERKESAN….Walaupun sangat kaya dan berharta.. pakcik ni malu nak bergambar apatah lagi menunjukkan kemewahannya..

JobsMalaysia Kelantan mohon maaf isu gaji rendah pensyarah-“Gaji akan dirunding semasa temu duga”

PLATFORM pengiklanan kerja JobsMalaysia Kelantan (JMC) tampil membuat penjelasan berhubung kekeliruan iklan melibatkan Kolej MSU Kota Bharu. Pembantu Perhubungan Perusahaan Kanan JMC, Marzuki Yussof mengakui berlaku kesilapan di pihak mereka berhubung penerbitan iklan berkenaan. “Sepatutnya tak ada nilai RM1,100 dalam iklan tu. Berlaku kesilapan sewaktu buat iklan, mungkin sebab pegawai kami copy and paste, salah masuk angka … Read moreJobsMalaysia Kelantan mohon maaf isu gaji rendah pensyarah-“Gaji akan dirunding semasa temu duga”